Novosti

Punjenje i parkiranje EV-a: win-win za sve

27 rujna, 2023by ivona

Široko usvajanje električnih vozila ključno je za smanjenje emisije stakleničkih plinova s ciljem ublažavanja klimatskih promjena. Više električnih vozila znači veću potražnju za javnim punjenjem električnih vozila. Pomaganje u ispunjavanju klimatskih ciljeva uz zadovoljavanje potrebe za punjenjem EV-a prirodno je pogodno za operatere parkirališta i garaža koji traže prilike za rast prihoda.

Vrijeme ne može biti bolje. Pandemija je teško pogodila vlasnike javnih parkirališta i garaža, kao i tvrtke za upravljanje parkiralištima koje obavljaju svakodnevne poslove. Ograničenja putovanja, e-trgovina, rad od kuće i porast usluga prijevoza smanjili su prihode industrije plaćenog parkiranja za čak polovicu.

Evolucija od parkirnog mjesta do mjesta za punjenje električnih vozila

Kao odgovor na to, industrija se iznova obnavlja. Parkirališta i garaže pretvaraju se u centre mobilnosti koji nude nove usluge i koriste nove tehnologije. Središnji dio novih usluga je punjenje EV-a. Pretvaranjem parkirnih mjesta u mjesta za punjenje električnih vozila, operateri parkirališta mogu ostvariti nove prihode od prodaje električne energije.

Dva faktora podržavaju ovu poslovnu priliku. Jedan je da kako usvajanje električnih vozila bude raslo, populacija vozača električnih vozila će se promijeniti kako bi uključila veći udio ljudi koji nemaju pristup kućnom punjenju. Potreban im je način punjenja negdje drugdje. Drugi čimbenik je ponašanje. Vozači električnih vozila žele puniti ​​tamo gdje parkiraju, bilo da je to dok rade, kupuju, održavaju sastanke ili idu na događaje. Izuzetak je punjenje na ruti za putovanja na velike udaljenosti, kada vozači električnih vozila moraju puniti tamo gdje se zateknu.

Prednosti kombiniranja EV punjenja s parkiranjem

Punjenje električnih vozila može vam pomoći da revitalizirate svoje parkiralište i vratite se rastu na više načina:

Ostvarite novi prihod – odredite cijenu punjenja vašeg EV-a kako biste ispunili svoje ciljeve prihoda, bilo da se radi o pokrivanju troškova, pružanju vrhunskih opcija parkiranja ili stvaranju dobiti. Punjenje električnih vozila nudi fleksibilnost za ispunjavanje mnogih poslovnih modela, od po Kwh potrošnje do određivanja cijena prema dobu dana do posebnih ponuda poput besplatnog punjenja u najsporijim danima.

Privucite nove kupce – vozači biraju parkiranje, a vozači električnih vozila odabiru punjenje. Povećajte konkurentnost svoje ustanove tako što ćete vozačima električnih vozila ponuditi višenamjensku opciju parkiranja i punjenja.

Vaše poslovanje spremno na budućnost – električna vozila dolaze, kao i sve veća potražnja za infrastrukturom za punjenje. Budući da su svi veliki proizvođači automobila predani proizvodnji električnih vozila, prijelaz na električnu mobilnost mogao bi se dogoditi brže nego što mislimo. Vrijeme je da pripremite svoje poslovanje za budućnost sada, kada su vladina sredstva i rabati dostupni kao pomoć pri ulaganjima unaprijed.

Pružite besprijekorno korisničko iskustvo – integrirajte sve aspekte svojih usluga punjenja i parkiranja EV-a, od aplikacija koje vozačima omogućuju lociranje punjača (i vašeg objekta) do rezervacija do plaćanja (pay-as-you-go ili mjesečne pretplate).

Izvucite novu vrijednost iz nekretnina i ulaganja u upravljanje operacijama – Osim što generiraju više prihoda po kvadratnom metru za vlasnike i sebe, tvrtke za upravljanje parkiralištima mogu uključiti upravljanje punjenjem električnih vozila u postojeće operacije, uključujući i osoblje i infrastrukturu.

Razmatranja za početak

Dok je jedna opcija za dodavanje EV punjenja parkiralištima partnerstvo s pružateljem usluga EV, operateri za upravljanje parkiralištima srednje veličine i veliki su u dobroj poziciji da instaliraju, posjeduju i upravljaju infrastrukturom za punjenje. Ovim pristupom možete maksimizirati prihode i zadržati kontrolu nad troškovima i kvalitetom usluge.

Značajna odluka bit će odabir platforme za punjenje i upravljanje energijom električnih vozila. TSG Grupa ima dokazano iskustvo u industriji punjenja električnih vozila koje može zadovoljiti vaše poslovne potrebe i potrebe za upravljanjem punjenjem; od pokretanja do potpunog razvoja. 

Operateri upravljanja parkingom također će željeti softversku platformu koja nudi:

  • Operativna izvrsnost, uz mogućnost daljinskog nadzora, upravljanja i popravljanja punjača
  • Podrška za složene poslovne modele kako biste omogućili unovčavanje svojih ulaganja u punjače
  • Pametno upravljanje energijom tako da možete uravnotežiti dostupnu snagu na svim punjačima koji se koriste i izbjeći naplate
  • Skalabilnost za upravljanje više vrsta punjača i neograničenim brojem punjača u vašim nekretninama
  • Integracija temeljena na API-ju s vašim postojećim sustavima upravljanja operacijama
  • Pristup industrijskim inovacijama zajedno s podrškom za industrijske standarde
  • Izvanredna iskustva punjenja za vozače, od white-label aplikacija do roaminga
Iskoristite svoje resurse kako biste zadovoljili potražnju za punjenjem električnih vozila

Kako se usvajanje električnih vozila ubrzava, potražnja za javno dostupnom infrastrukturom za punjenje električnih vozila samo će rasti. Vlasnici i operateri parkirališta imaju značajnu poslovnu prednost u ispunjavanju te potražnje: već posjedujete parkirna mjesta i nekretnine, imate operativnu infrastrukturu i ljude na mjestu i imate komercijalne električne usluge na svojim lokacijama.

Naučite kako vam pravi softver za upravljanje punjenjem EV-a može pomoći da uspješno ponudite punjenje EV-a svojim korisnicima parkirališta i ostvarite nove prihode.

Kontaktirajte nas s povjerenjem!

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Kupujete rabljeni Tesla, Ford, Hyundai ili neki drugi rabljeni EV? Vjerojatno vas zanima stanje i ispravnost visokonaponske baterije automobila. Trajanje baterije veliko je pitanje za kupce rabljenih električnih vozila i to s dobrim razlogom. Litij-ionske baterije su skupa crna kutija – mogu biti i do 30-50% vrijednosti električnog automobila, ali ih je vrlo teško procijeniti....

Izrada web stranica – NymphByte