PUNJENJE NA TURISTIČKIM LOKACIJAMA

Svi znamo da je Hrvatska turistička zemlja i kako električni automobili postaju zastupljeniji, tako se i broj gostiju koji dolaze sa svojim električnim automobilima povećava. Ali, jeste li znali da čak 94% korisnika električnih automobila preferira izbor svoje lokacije prema dostupnoj infrastrukturi za punjenje svojih vozila? Većina korisnika će prije odabrati restoran ili hotel koji im može ponuditi uslugu punjenja nego drugi više klase koji im to ne može ponuditi. Ti gosti će također provesti i više vremena na Vašoj lokaciji te Vam tako osigurati brži povrat investicije. U nastavku su odgovori na najčešća pitanja koja Vam mogu pomoći da se lakše odlučite na investiciju u infrastrukturu za punjenje električnih vozila:

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/turisticke-lokacije.jpg

Koje su prednosti za mene ako ugradim punjače?

Prednosti su mnoge! Instalacija punjača za električna vozila će Vam privući nove klijente a postojeći će se duže zadržavati na Vašoj lokaciji i potrošiti više novca kod Vas umjesto da potraže drugu lokaciju, isto tako će se uvijek vračati kod Vas. Također i povećavate vidljivost svoje lokacije jer su punjači vidljivi na online kartama koje vozači koriste. Isto tako većina vozača koji koriste električna vozila su aktivni na raznim društvenim mrežama i zajednicama pa Vas i tamo mogu preporučiti drugim korisnicima. A nemojmo zaboraviti ni da na taj način podižete reputaciju svog objekta kao ekološki osviještenog što isto nije za zanemariti u današnje vrijeme. Trenutačno je punjenje još većinom besplatno, ali uskoro se očekuje komercijalizacija te si tako možete osigurati i dodatan izvor prihoda.

Koje destinacije su pogodne za ugradnju punjača?

Sve turističke destinacije su pogodne za ugradnju punjača, od Hotela, Odmarališta, Apartmana, Prenoćišta, Villa, Restorana, Kampova, Parkova prirode itd. Doslovno svako mjesto na koje gosti dolaze svojim vozilima i tamo provode neko vrijeme. Nemojte zaboraviti da su navike vozača električnih automobila drugačije od vozača klasičnih automobila i oni ne pune vozilo do vrha na jednom mjestu nego preferiraju dopunjavanje od sat do dva na svakoj lokaciji koju posjete, bilo tokom ručka, kupovine ili šetnje.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/05/electric-vehicle.jpg
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/turist2.jpg

Koliki je moj trošak za punjenje vozila gosta?

Trošak je iznimno mali, pogotovo u usporedbi sa prednostima dobivate pred konkurencijom. Punjenje baterije ovisi o vozilu a trošak potpune napunjenosti može biti od 30 do 60 kuna, ali obzirom da gosti kod Vas neće doći sa praznim vozilom nego ga samo dopunjavati, trošak je u prosjeku od 10 do 20 kuna po gostu. Ukoliko se odlučite naplatiti gostima taj trošak, sa našim pametnim sustavima lako možete odrediti cijene te vidjeti trošak i vrijeme svakog pojedinog korisnika te mu na osnovi toga naplatiti punjenje.

Koji tip stanice za punjenje da instaliram?

Parkirališta ugostiteljskih objekata su privatna mjesta dostupna trećim osobama tako da stanice trebaju zadovoljavati Mode 3 prema međunarodnom standardu IEC 61851-1 koji osigurava maksimalnu sigurnost za ljude i vozila. Iako zakon ne zahtjeva da Vaše stanice budu opremljene dodatnim autorizacijskim modulima, to je vrlo preporučljivo iz razloga što tako sprečavate da se bilo tko spoji na Vašu stanicu i lako možete pratiti i naplaćivati troškove punjenja. 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/turist4t.jpg

Preporučeni uređaji

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/Circontrol-eNEXT-wallbox.jpg

Circontrol eNEXT

Savršeni EV punjač za Vaš digitalni dom ili tvrtku. Dizajniran je za instalaciju vani ili unutra, u privatnim kućama ili na poslu. Bluetooth aplikacija omogućuje autorizaciju bez dodira punjača te zaštitu od ne autoriziranih pokušaja punjenja. Uključuje zaštitu DC 6mA leakage detection te RCBO (RCD Type A + MCB) te je kompatiblan sa BeON senzorom koji balansira potrošnju na cijelom objektu te štiti instalacije. Wallbox ili samostojeći uređaj namontiran na stup ili stalak.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/HomeBox-Slim16.jpg

ELINTA HB SLIM

EV punionica sa svim potrebnim SMART opcijama za kućno, punjenje u firmi, parkingu ili garaži. Omogućuje autorizaciju preko RFID kartica, ima ugrađen MID energetski metar, nudi povezivost pomoću WiFi, Ethernet ili 3G modema te mogućnost spajanja punionice na sustav upravljanja i naplate zahvaljujući OCPP protokolu. Stanica je jednostavna za instalaciju, a nudi dugoročnost i robusnost zahvaljujući kvalitetnoj izradi i komponentama. Kompatibilna je sa senzorom za balansiranje potrošnje cijelog objekta uključujući i Solarne elektrane. Wallbox ili samostojeći uređaj namontiran na INOX stupić.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/04/Post-eVOLVE-SMART-RIJEKA.jpg

Circontrol POST eVOLVE SMART

Javni dvostruki AC punjači koji privlačnim i robusnim dizajnom te pametnim funkcijama donose lakoću korištenja korisniku kao i pouzdanost i trajnost vlasniku. LCD ekran pruža jasne upute o statusu punjenja, kučište od aluminija i ABS plastike čine ga robusnim i trajnim te se vodilo računa i o pristupu za invalide jer su konektori postavljeni prema međunarodnim standardima.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/04/CCM2.jpg

ELINTA CITY CHARGER MINI 2

CITY CHARGER MINI 2 wallbox je dvostruki punjač dizajniran za korištenje doma, u uredu ili na javnim površinama. Svojim industrijski kvalitetnim komponentama garantira dugačak život i pouzdanost. Ima integriranu zaštitu od prenapona i curenja struje za bezbrižno punjenje, a uz RFID autorizaciju, MID metar i OCPP protokol pruža sve potrebne SMART opcije.

Zainteresirani ste?

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Broj registracija novih električnih automobila u Europi nadmašuje dizelska vozila
Broj registracija novih električnih automobila u Europi nadmašuje dizelska vozila
Broj registracija novih električnih automobila prvi je put premašio broj registracija vozila s dizelskim motorom u Europi, navodi Europsko udruženje proizvođača automobila. Između siječnja i listopada u Europskoj uniji registrirano je 1,23 milijuna električnih vozila, u usporedbi s 1,22 milijuna vozila na dizelski pogon. EV-ovi su činili tržišni udio od 14,2% u listopadu, u odnosu...

Izrada web stranica – NymphByte