PUNJENJE U TVRTKAMA

Ukoliko ste vlasnik tvrtke koja želi biti moderna i ekološki osviještena, zasigurno ste razmišljali da ugradite punjače za električna vozila. Ekološka osviještenost je postala uobičajena u poslovnom svijetu te Vam značajno podiže ugled tvrtke, pogotovo na inozemnom tržištu. Na taj način će te također lakše privući nove zaposlenike koji voze električne automobile i pružiti dodatnu uslugu klijentima i partnerima koji kod Vas dolaze sa električnim automobilima. Za vlasnike tvrtki je iznimno bitno da imate kontrolu nad svim parametrima punjenja od troškova do opterećenja mreže tako da su online stanice za punjenje sa pametnim rješenjima za Vas obavezne. Prije nego idete u investiciju, potrebno je odgovoriti na nekoliko pitanja koja će Vam znatno olakšati odabir stanica:

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/05/punjenje-u-tvrtki.png

Zašto da ugrađujem punjače?

Zato jer je radno mjesto druga najkorištenija lokacija za dopunjavanje električnog vozila. Također dobivate puno na prepoznatljivosti Vašeg branda kao inovativnog i ekološki osviještenog što zaposlenici i partneri znaju cijeniti. Isto tako možete personalizirati Vaše stanice sa Vašim logom i dodati zanimljive i inovativne znakove, vjerujte nam da će djelatnici, klijenti i partneri to znati cijeniti i prepoznati. Uz to možete dodati Vaše stanice i na online kartu punionica te si tako povećati prepoznatljivost i vidljivost na internetu.

Koji tip priključka/kabla odabrati?

Pošto je na to pitanje nemoguće dati točan odgovor zato jer ne možete znati tko će sa kakvim automobilom doći kod Vas, najbolje je da sa time ni ne razbijate glavu nego da odaberete stanice sa priključnim utorima pošto svako vozilo i onako posjeduje kabel. U Europi je standardan priključak Tip 2 tako je to optimalna stanica za Vas.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/trgovackit.jpg
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/05/ElintaCharge-5.jpg

Koju snagu punjača odabrati?

Najveća greška koju poslovni klijenti rade je ta da odabiru stanice snage 22 kW pošto idu logikom da je tom snagom najbrže napuniti vozilo. Međutim treba biti svjestan da nekoliko stanica od 22 kW značajno opterećuju cijeli sustav pa ukoliko nemate pametan sustav raspodjele energije riskirate da nećete imati dovoljno energije za ostatak sustava ili da Vaše stanice jednostavno neće raditi. S druge strane ako odaberete stanice snage  3,7 kW trebate biti svjesni da one omogućavaju punjenje svega cca 15 km po satu punjenja tako da će efekt punjenja biti minimalan. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su za poslovne korisnike najisplativije stanice snage 11 kW pošto sa tim kapacitetom osiguravate dovoljnu brzinu punjenja za većinu korisnika a ne opterećujete Vašu mrežu do maksimuma. Za Vas također postoje naša pametna rješenja sa raspodjelom snage po svakom pojedinom punjaču i kontrolom preko Vašeg pametnog telefona.

Koja je priključna snaga električne energije dostupna u mojoj tvrtki?

Ukoliko želite izbjeći dodatno zakupljivanje snage što često zna biti popriličan trošak, bitno je tu stavku provjeriti prije konačnog odabira broja i snage stanica. Za to je računica jednostavna, imate 35 kW slobodne snage i jednostavno zaključite da možete instalirati 3 stanice snage 11 kW. Međutim, sa našim pametnim rješenjima Vam ni to ne treba predstavljati problem. Naš sustav raspodjele energije Vam dopušta da instalirate koliko god stanica želite a one će koristiti samo trenutačno raspoloživu snagu i dijeliti je međusobno u omjerima kako sustav računa da je najoptimalnije u danom trenutku. Čak možete i mijenjati dostupno opterećenje preko Vašeg pametnog telefona da manje opterećuju sustav prilikom vršnog opterećenja Vaše mreže, npr. kada su uključeni klima uređaji ili slično.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/tvrtka1.jpg
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/tvrtka2.jpg

Koliko stanica trebam?

Za sada Vam zasigurno ne treba puno stanica, ali za ovo trebate misliti i na budućnost. Kako se tehnologija električnih automobila razvija i oni postaju sve jeftiniji i dostupniji, za očekivati je da će sve više zaposlenika, klijenata i partnera dolaziti kod Vas sa električnim automobilima. Zbog toga je najbolje odabrati pametne sustave koji omogućavaju jednostavnu nadogradnju i inkorporaciju novih stanica u sustave kontrole stanica.

Kako obračunavati troškove?

U većini zapadnih zemalja je uobičajeno da poslodavci djelatnicima ne naplaćuju punjenje nego im je to dodatna stimulacija za rad kod određenog poslodavca. Međutim, ukoliko želite imati detaljne izvještaje tko je koliko punio ili eventualno naplatiti troškove samim korisnicima, bitno je da stanice imaju napredan sustav praćenja i sustave autorizacije bilo RFID karticama ili mobilnim aplikacijama. Sa našim sustavima je moguće imati uvid u svaki pojedini parametar punjenja po zasebnim korisnicima. Također ukoliko je Vaše parkiralište javno dostupno, možete ponuditi uslugu punjenja i na tržištu te naplaćivati punjenje vanjskim korisnicima a Vašim djelatnicima ga pružiti besplatno.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/tvrtka3.jpg
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/tvrtka4.jpg

Punjenje tvrtkine flote vozila

Jednom kada se uvjerite u ekonomičnost električnih vozila, velika je vjerojatnost da će te i za potrebe poslovanja uzeti baš električna vozila. Tada će te imati već osiguranu infrastrukturu i riješene sustave praćenja troškova tako da ćete lako prijeći sa klasičnih vozila na električna.

Preporučeni uređaji

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/Circontrol-eNEXT-wallbox.jpg

Circontrol eNEXT

Savršeni EV punjač za Vaš digitalni dom ili tvrtku. Dizajniran je za instalaciju vani ili unutra, u privatnim kućama ili na poslu. Bluetooth aplikacija omogućuje autorizaciju bez dodira punjača te zaštitu od ne autoriziranih pokušaja punjenja. Uključuje zaštitu DC 6mA leakage detection te RCBO (RCD Type A + MCB) te je kompatiblan sa BeON senzorom koji balansira potrošnju na cijelom objektu te štiti instalacije. Wallbox ili samostojeći uređaj namontiran na stup ili stalak.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/HomeBox-Slim16.jpg

ELINTA HB SLIM

EV punionica sa svim potrebnim SMART opcijama za kućno, punjenje u firmi, parkingu ili garaži. Omogućuje autorizaciju preko RFID kartica, ima ugrađen MID energetski metar, nudi povezivost pomoću WiFi, Ethernet ili 3G modema te mogućnost spajanja punionice na sustav upravljanja i naplate zahvaljujući OCPP protokolu. Stanica je jednostavna za instalaciju, a nudi dugoročnost i robusnost zahvaljujući kvalitetnoj izradi i komponentama. Kompatibilna je sa senzorom za balansiranje potrošnje cijelog objekta uključujući i Solarne elektrane. Wallbox ili samostojeći uređaj namontiran na INOX stupić.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/04/Post-eVOLVE-SMART-RIJEKA.jpg

Circontrol POST eVOLVE SMART

Javni dvostruki AC punjači koji privlačnim i robusnim dizajnom te pametnim funkcijama donose lakoću korištenja korisniku kao i pouzdanost i trajnost vlasniku. LCD ekran pruža jasne upute o statusu punjenja, kučište od aluminija i ABS plastike čine ga robusnim i trajnim te se vodilo računa i o pristupu za invalide jer su konektori postavljeni prema međunarodnim standardima.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/04/CCM2.jpg

ELINTA CITY CHARGER MINI 2

CITY CHARGER MINI 2 wallbox je dvostruki punjač dizajniran za korištenje doma, u uredu ili na javnim površinama. Svojim industrijski kvalitetnim komponentama garantira dugačak život i pouzdanost. Ima integriranu zaštitu od prenapona i curenja struje za bezbrižno punjenje, a uz RFID autorizaciju, MID metar i OCPP protokol pruža sve potrebne SMART opcije.

Zainteresirani ste?

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
U travnju 2024. tržište automobila Europske unije poraslo je za 13,7%, s ukupno 913.995 novih registracija, potaknuto snažnim rastom na svim glavnim tržištima: Španjolska (+23,1%), Njemačka (+19,8%), Francuska (+10,9%) , i Italija (+7,7%).   Taj se rast dijelom može objasniti činjenicom da su bila dva dana dodatnog sniženja u odnosu na isti mjesec prošle godine,...

Izrada web stranica – NymphByte