BRZO PUNJENJE U TRANZITU

Brzo prijelazno istosmjerno punjenje, poznato i kao brzo punjenje ili super/hyper brzo punjenje, metoda je punjenja električnih vozila (EV) pomoću DC (istosmjerne) stanice za punjenje velike snage. Za razliku od punjenja AC (izmjeničnom strujom) razine 1 i razine 2, koja su sporija i obično se koriste za punjenje preko noći kod kuće ili na poslu, brzo punjenje istosmjernom strujom može dodati značajan domet EV-u u kratkom vremenu, obično 20 -60 minuta ili čak i manje.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/brzo_punjenje.jpg

Brzo prijelazno istosmjerno punjenje koristi stanicu za punjenje velike snage koja isporučuje istosmjernu struju izravno u bateriju EV-a, zaobilazeći ugrađeni AC-to-DC pretvarač. To omogućuje brži i učinkovitiji proces punjenja, budući da proces pretvorbe iz izmjeničnog u istosmjerni može potrajati dosta vremena s punjačima manje snage.

Dostupne su različite razine brzog punjenja, u rasponu od 50 kW do preko 350 kW. Što je veća snaga punjenja, to je veća brzina punjenja.

Obratite nam se s povjerenjem jer imamo bogatovo iskustvo u dobavi, postavljanju i upravljanju najbržim hyper brzim stanicama za punjenje u Hrvatskoj i regiji.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/04/HYC.jpg

Preporučeni uređaji

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/Raption-50.jpg

Circontrol RAPTION 50

Može se instalirati i na javnim mjestima (trgovački centri, zračne luke, javni prostor…) ali i na privatnim lokacijama (tvrtke s flotom električnih vozila, taxi stajališta…) gdje je potrebno brzo napuniti vozilo i nastaviti putovanje za manje od sat vremena. Modularna tehnologija omogućava mu visoki uptime jer ako jedan modul otkaže, ostali nastavljaju s radom. Osim DC priključka od 50 kW uređaj ima i dodatni AC priključak od 22 kW za simultano punjenje dva vozila.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/MovableCharger-Kempower.png

Kempower pomični punjač 40

Pokretni punjač koji možete koristiti kad god je potrebno da napunite električno vozilo. Čvrst je, otporan na vremenske uslove i jednostavan za upotrebu. Punjač koji je pogodan za sve vrste električnih vozila kao što su osobni automobili, komercijalna vozila, kamioni i autobusi. Otporan je na vremenske uslove i pogodan je za vanjsku i unutrašnju upotrebu.

Sve što Vam treba je Vaše električno vozilo i napajanje i spremni ste za korištenje. Jednostavno priključite punjač u zid, sačekajte nekoliko minuta da se punjač uključi i spremni ste za punjenje. Punjač je dobro uravnotežena i kao dvotočkaš lako se premješta na sljedeće mjesto. Njegov izdržljiv dizajn otporan je na prljavštinu, vodu, prašinu i snijeg, a toliko je lak za upotrebu da ga svi mogu koristiti.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/alpitronic-ladestation-charging-station-2022-01-min.png

Alpitronic HYC 150 i HYC 300

Zamišljen kao modularan uređaj koji mami poglede zbog svog modernog dizajna i veoma lakog upravljanja, gdje se vodilo računa o svim potrebama korisnika. Može se instalirati i na javnim mjestima (trgovački centri, zračne luke, javni prostor…) ali i na privatnim lokacijama (tvrtke s flotom električnih vozila, taxi stajališta…) gdje je potrebno brzo napuniti vozilo i nastaviti putovanje za manje od pola sata. Modularna tehnologija osigurava visoki uptime, ukoliko jedan modul otkaže, ostali moduli nastavljaju punjenje. Punionica omogućava istovremeno punjenje 2 vozila (CCS i CHAdeMO), dok mu modularna arhitektura omogućuje skaliranje punjenja (npr. od 75kW i 150kW) te pruža izvrsno rješenje sa sadašnjim i budućim vozilima. Jedinstveni koncept brige za konektore pomoću značajke zaključavanja kabela, i pametnog sustava kabliranja unutar uređaja te jednostavna nadogradnja modula u budućnosti omogućava lako projektiranje. Napravite pripremu za 4 modula, a u početku koristite samo 1 ili 2.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/Kempower-Power-modul-izvana.png

KEMPOWER JEDINICA ZA NAPAJANJE snage do 600 kW i mogućnost napajanja do 8 satelita sa jedinicom

Kempower jedinica za napajanje (CPU) je modularni i nadogradivi kabinet za električne aute, električna komercijalna vozila (kombije, buseve i kamione) te teška radna vozila. Podatna je i za instalaciju u marinama i lukama. Jedan CPU je snage od 50 do 200 kW te je moguće kombinirati do 3 kabineta što daje snagu do 600 kW. Kada Vam se pokaže potreba za poširenjem kapaciteta za punjenje lako nadogradite cijeli sustav dodajući još jedan kabinet. Kempower sateliti se mogu dodavati po potrebi, potrebno im je malo prostora pa se mogu instalirati gotovo bilo gdje te imaju integrirani sustav upravljanja kablovima za bezbrižno punjenje. Sustav za punjenje ima mogućnost dinamičkog i statičnog balansiranja snage pa omogućuje znatno manju zakupljenu snagu dok u isto vrijeme nudi maksimalnu snagu na svakom priključku.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/03/PE-samostojeci-i-pantograf.jpg

PE NB240 kW samostojeća punionica i NB Stanica

Samostojeći modularni punjač snage od 150kW do 240 kW koji uz dodatak jednog satelita može imati i do 5 priključaka za punjenje (4 DC i 1 AC). Uložite u varijantu od 150 kW sa dva priključna DC mjesta za punjenje te naknadno i povoljno povećajte snagu sa dodatnim modulima od 30 kW sve do 240 kW te tada dodajte još jedan satelit te si osigurajte čak do 5 priključaka za punjenje sa jednim sustavom.

Nudimo i NB STANICU snage od 840 kW do čak 1440 kW za najjefikasnije investicije na koju je moguće povezati do 24 simultana priključka, i to dispenzera za automobile ili pantografa za e kamione i e buseve.

Zainteresirani ste?

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
U travnju 2024. tržište automobila Europske unije poraslo je za 13,7%, s ukupno 913.995 novih registracija, potaknuto snažnim rastom na svim glavnim tržištima: Španjolska (+23,1%), Njemačka (+19,8%), Francuska (+10,9%) , i Italija (+7,7%).   Taj se rast dijelom može objasniti činjenicom da su bila dva dana dodatnog sniženja u odnosu na isti mjesec prošle godine,...

Izrada web stranica – NymphByte