Novosti

6 zlatnih pravila bontona za EV korisnike

6 rujna, 2023by ivona

Ove godine na cestama je više električnih vozila (EV) nego ikada prije. To može dovesti do još dužih vremena čekanja na našim stanicama za punjenje. Zato je važno biti pažljiv kada punite svoje električno vozilo kako ne biste na kraju ometali druge vozače da napune svoja vozila. 

U nastavku donosimo 6 zlatnih pravila bontona za EV korisnike.

Ako vaše električno vozilo može primiti najviše 50 kW, a dostupan je višestruki punjač, ​​razmislite o korištenju tog punjača umjesto punjača velike snage. I dalje možete koristiti punjače velike snage, ali snaga će biti ograničena na snagu vozila.

  1. Ako su svi punjači zauzeti, pričekajte na mjestu koje ne blokira promet ili parkirane automobile. Ako niste sigurni, izađite iz auta i pitajte druge tko je sljedeći na redu. Iznenadit ćete se koliko daleko vas može odvesti prijateljski pristup.
  2. Budite strpljivi i pričekajte dok ne budete sljedeći. Neka oni koji putuju s vama uživaju u sadržajima koje nude postaje.
  3. Kada dođete na red, parkirajte unutar reda na stanici za punjenje koju želite koristiti. Obratite pozornost na automobile koji se kreću naprijed i natrag: električna vozila imaju priključke za struju na različitim mjestima, pa se moraju drugačije parkirati.
  4. Pazite da uvijek započnete proces punjenja sa stanjem napunjenosti (SOC) ispod 20%, jer se najbolje performanse punjenja postižu između SOC-a od 20 – 80%.
  5. Naplatite samo onoliko koliko vam je potrebno do sljedećeg odredišta. Punjenje se usporava brzo iznad 80%, a brzina se može smanjiti čak i prije kako bi se zaštitila vaša baterija. Češće, ali kraće vrijeme punjenja, korištenjem najveće moguće brzine punjenja štedi i vaše vrijeme i vrijeme onih koji su u redu iza vas.
  6. Nakon što završite s punjenjem, preparkirajte svoj automobil na drugom mjestu. Ne postoji ništa dosadnije od čekanja da se kupac vrati do svog potpuno napunjenog automobila.

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Podaci i uvidi o kućnom punjenju električnih vozila
Podaci i uvidi o kućnom punjenju električnih vozila
Punjenje kod kuće je daleko najpopularnije mjesto za punjenje električnog vozila (EV). S vrtoglavim porastom broja električnih vozila na cestama, očekujemo da će se prijelaz s benzinskih pumpi na kućne punionice samo povećati u nadolazećim godinama. I nismo sami u toj procjeni. Kako bi upravljale ovim očekivanim rastom, vlade uvode nove propise koji obvezuju povezivanje...

Izrada web stranica – NymphByte