Novosti

7 Filmova koji su predvidjeli budućnost prijevoza

16 srpnja, 2021by epunjaci

Prva električna vozila izumljena su 1830-tih godina, a do 1900. godine, 28% od 4.192 automobila proizvedenih u Americi, bila su električna. 1908. godine izumljen je Model T, Fordov automobil s benzinskim motorom, a ubrzo nakon toga, električni automobili postali su dijelom Sci-Fi filmova i knjiga.

Nismo sigurni je li nam teže razmišljati iz perspektive scenarista Sci-Fi filmova starih 40 godina koji su predvidjeli budućnost prijevoza kakvu znamo ili ćemo tek znati ili pak razmišljati iz perspektive modernog čovjeka 21.st. koji ne može zamisliti postojanje svijeta bez napredne tehnologije.

Donosimo vam infografiku s pregledom filmova koji su predvidjeli budućnost transporta. Možda dobijete ideju koji film pogledati ovog vikenda ponovno.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Može li se prodaja ICE-a sama postupno ukinuti?
Može li se prodaja ICE-a sama postupno ukinuti?
Unatoč tekućim raspravama i kampanji za povlačenje zabrane ICE-a do 2030. godine, opadajuća potražnja za ICE-om omogućit će prelazak na EV do 2028. godine, prema novim istraživanjima. Prodaja novih benzinskih i dizelskih automobila mogla bi nestati prije vladinog cilja za 2030. godinu zbog sve manje potražnje vozača, sugerira novo – i sporno – istraživanje. Prema...

Izrada web stranica – NymphByte