Novosti

7 Filmova koji su predvidjeli budućnost prijevoza

16 srpnja, 2021by epunjaci

Prva električna vozila izumljena su 1830-tih godina, a do 1900. godine, 28% od 4.192 automobila proizvedenih u Americi, bila su električna. 1908. godine izumljen je Model T, Fordov automobil s benzinskim motorom, a ubrzo nakon toga, električni automobili postali su dijelom Sci-Fi filmova i knjiga.

Nismo sigurni je li nam teže razmišljati iz perspektive scenarista Sci-Fi filmova starih 40 godina koji su predvidjeli budućnost prijevoza kakvu znamo ili ćemo tek znati ili pak razmišljati iz perspektive modernog čovjeka 21.st. koji ne može zamisliti postojanje svijeta bez napredne tehnologije.

Donosimo vam infografiku s pregledom filmova koji su predvidjeli budućnost transporta. Možda dobijete ideju koji film pogledati ovog vikenda ponovno.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Broj registracija novih električnih automobila u Europi nadmašuje dizelska vozila
Broj registracija novih električnih automobila u Europi nadmašuje dizelska vozila
Broj registracija novih električnih automobila prvi je put premašio broj registracija vozila s dizelskim motorom u Europi, navodi Europsko udruženje proizvođača automobila. Između siječnja i listopada u Europskoj uniji registrirano je 1,23 milijuna električnih vozila, u usporedbi s 1,22 milijuna vozila na dizelski pogon. EV-ovi su činili tržišni udio od 14,2% u listopadu, u odnosu...

Izrada web stranica – NymphByte