Novosti

I Volkswagen se slaže, budućnost je električna

28 srpnja, 2020by epunjaci

Svijet automobilizma je kroz zadnje desetljeće prošao kroz mnoge promjene i nije pretjerano teško zaključiti da su 2010-e prošle u znaku električnog diva iz Kalifornije. Da, pričamo o Tesli. Zadatak kojeg su odradili na popularizaciji električnih automobila te utjecaj na autoindustriju teško je zanemariti. Bez Tesle, čije si modele velika većina nas može samo sanjati, siguran sam, ne bi bilo ni cjenovno prihvatljivijih EV-ova na našem tržištu.

U znaku kojeg automobila će proći sljedeće desetljeće?

Jedno je sigurno, sudeći po tendencijama na tržištu, to će ponovo biti električni automobil! Mnogi smatraju da će najveći „gamechanger“ biti ID.3! S obzirom dolazi iz zemlje koja je predvodnik automobilske industrije u Europi, nema sumnje da će ovaj prvi, kompletno električni VW model dati još veći poticaj u rastu e-mobilnosti.

Da u  Volkswagenu misle ozbiljno, pokazuje činjenica da su u prodaju 20.7.2020. pustili čak 7 unaprijed konfiguriranih modela.  Iskreno, asortiman značajki i cijena više je nego zbunjujući, ali pokušali smo pojednostaviti i sažeti stvari što je jasnije moguće. Prema posljednjem priopćenju za medije, 6 modela dolazi sa baterijom snage 58 kWh (upotrebljivom) i stražnjim motorom od 150 kW s okretnim momentom od 310 Newton metara. Raspon WLTP-a naveden je na 420 kilometara, a od 0 do 60 km / h  dolazi za 3,4 sekunde.

Life: Namijenjeno kupcima koji traže ekonomičan proizvod početne razine bez žrtvovanja udobnosti. Comfort paket uključuje grijanje na upravljaču, grijanje sjedala i dva dodatna USB-C priključka.

Style: Sadrži glavni dizajnerski paket s matrix LED prednjim svjetlima, LED stražnja svjetla s dinamičnom funkcijom prelaska i panoramski stakleni krov.

Business: Tipičan svestrani model je ID.3 „Business“ s malim dizajnerskim paketom koji uključuje matrix LED prednja svjetla i zatamnjena stakla, Comfort paket i Assistant paket sa stražnjom kamerom i sustavom zaključavanja „Keyless Access“.

Family: Nudi više prostora, svjetlosti i praktičnost s glavnim dizajnerskim paketom koji uključuje matrix LED prednja svjetla i veliki panoramski stakleni krov, glavni Comfort paket s 2-zonskim klima uređajem “Air Care” i paket pomoćnika sa stražnjom kamerom i sustavom zaključavanja „Keyless Access“.

Tech: Uključuje matrix LED prednja svjetla, glavni paket pomoćnika s asistencijom Travel,  Side Assist i Emergency Assist kao i glavni infotainment paket, uključujući Head-up Display i Premium Sound paket.

Max:  Ova verzija nudi najviše od dizajna, tehnologije i udobnosti, sa svim paketima opreme, masažnim sjedištem, progresivnim upravljačem i dinamičkim tempomatom.

Tour:  Temeljen na ProS modelu, ima bateriju od 77 kWh (upotrebljivo) s rasponom do 550 km (WLTP) i istosmjernim punjenjem od 125 kW. Druga verzija Tour-a, čija je cijena 45 917,48 eura, dolazi s head-up zaslonom i paketom zvuka, matrix LED prednjim svjetlima, confort paketom, sjedalom za masažu u 12 smjerova i Assistant paketom sa uključenim svim sustavima pomoći vozaču i 19-inčnim aluminijskim kotačima.

Pored ovih sedam modela, kupci u Njemačkoj moći će naručiti i dva osnovna modela ID.3 Pro Performance i ID.3 ProS , četverosjedni model s većom baterijom za duži domet. Tu je i Pure model, koji dolazi s manjom baterijom i dometom od 330 kilometara WLTP-a. Početna cijena će biti manja od 30,000 eura, a bit će dostupan za narudžbu do kraja godine. Svih 7 konfiguriranih ID.3 modela opremljeno je za brzo punjenje (najmanje 50 kW), ali inačice sa većim baterijama imaju ultrabrzu mogućnost punjenja od 125 kW.

Mi nestrpljivo čekamo njegovu pojavu i na našim cestama.

I Volkswagen se slaže, budućnost je električna.

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Kupujete rabljeni Tesla, Ford, Hyundai ili neki drugi rabljeni EV? Vjerojatno vas zanima stanje i ispravnost visokonaponske baterije automobila. Trajanje baterije veliko je pitanje za kupce rabljenih električnih vozila i to s dobrim razlogom. Litij-ionske baterije su skupa crna kutija – mogu biti i do 30-50% vrijednosti električnog automobila, ali ih je vrlo teško procijeniti....

Izrada web stranica – NymphByte