Novosti

Promjena je moguća

4 svibnja, 2020by epunjaci

Pojava koronavirusa (COVID-19) na globalnoj razini promijenila je svijet kakav poznajemo i već sada možemo zaključiti da će ostaviti niz trajnih učinaka na društvo. Slobodno kretanje i transport roba su od prvog dana bili na udaru. Jednog dana kada se sve ovo završi, vratit ćemo se u svoja vozila i autobuse kako bismo išli na posao, školu i na naša odmorišta.  Zajedno kao društvo trebamo naučiti uzeti najbolje iz ove situacije te iskoristiti ovu priliku da donesemo bolje odluke za svoje zdravlje, gospodarstvo i okoliš.

Uz promjenu ponašanja možemo imati čišći svijet

Stanovnici nekad najzagađenijih gradova na svijetu poput New Delhija, Los Angelesa, Pekinga, Milana i New Yorka konačno vide i uživaju u plavom nebu bez dima i smoga, a svi smo vidjeli prizore kristalno bistre vode u nekad mutnozelenim kanalima Venecije. Znanstvenici diljem svijeta izvještavaju kako se kakvoća zraka i vode rapidno poboljšava. Znači, sami smo sebi problem. Svima nama su poznati benefiti korištenja električnih vozila. Masovnijom uporabom električnih vozila zagađenje zraka bi se dramatično smanjilo. Svi smo vidjeli da je, nažalost, koronavirus najviše utjecao na one s oslabljenim imunološkim sustavom, podsjećajući nas da je čist zrak neophodan za zaštitu naših najugroženijih.


Usred ove pandemije, na globalnoj razini, doneseni su određeni zakoni koji mogu nanijeti nepovratnu štetu okolišu. Agencija za zaštitu okoliša (EPA) je najavila ublažavanje ekoloških pravila kao odgovor na pandemiju koronavirusa, omogućujući elektranama, tvornicama i ostalim objektima da zagađuju više bez ikakvih kazni. U vremenima u kojima se borimo protiv virusa koji napada naš dišni sustav, postaje još važnije da države i gradovi promoviraju politike koje rezultiraju smanjenim zagađenjem zraka. Pa ipak, bez obzira na sve moguće regulative, mi kao potrošači još uvijek imamo izbor voziti vozila s nultom emisijom. Imamo mogućnost uložiti u prijevoz koji smanjuje naš ugljični otisak, eliminira emisije zasnovane na gorivu i omogućava nam da ostanemo na putu obnavljanja našeg okoliša.

Europska unija i SAD rade na promjenama zakona kojima žele utjecati na spas planete. Stručnjaci smatraju da su ovo važni trenutci u kojima bi se uz produljenje poreznih olakšica, omogućavanje punjenja na radnim mjestima, zajedničkim zgradama i apartmanima i državnim cestama i autocestama pokrenuo ekonomski rast uz dugoročno promicanje ekološke i zdravstvene koristi.

Najvažnije je zapamtiti da tržište slijedi ponašanje i sklonosti kupca. Ako potrošači  nastave ulagati u tehnologiju  koja potiče e-mobilnost i tada će  proizvođači i zakonodavci prilagodit će svoje ponašanje i  prakse kako bi ubrzali prijelaz prema održivoj mobilnosti.

Budućnost je električna.

 

IZVOR: https://blog.evbox.com/coronavirus-environmental-change

 

 

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Kupujete rabljeni Tesla, Ford, Hyundai ili neki drugi rabljeni EV? Vjerojatno vas zanima stanje i ispravnost visokonaponske baterije automobila. Trajanje baterije veliko je pitanje za kupce rabljenih električnih vozila i to s dobrim razlogom. Litij-ionske baterije su skupa crna kutija – mogu biti i do 30-50% vrijednosti električnog automobila, ali ih je vrlo teško procijeniti....

Izrada web stranica – NymphByte