Novosti

Fiat predstavlja potpuno električni 500E

6 ožujka, 2020by epunjaci

Fiat 500 i sve njegove inačice su nekada davno  predstavljali san radničke klase, pogotovo u Jugoslaviji s verzijom  iz Kragujevačke Zastave. Danas sa najnovijom, full-electric verzijom, prekida skoro sve veze, naravno osim u izgledu, s nostalgičnom prošlošću, te ovog automobilskog giganta iz Torina postavlja na kartu elektro mobilnosti.

Fiat 500E potpuno je nova, kompletno električna verzija talijanskog ljepotana čiji korijeni sežu iz, sada već daleke, 1957. Za sada samo u kabriolet verziji, Fiat 500E predstavlja početak nove politike unutar FCA grupe.

Iako naukom promatraču može izgledati kao skoro pa prekopirana verzija svog dizel/benzin brata, električna verzija donosi, osim u pogonu, mnoge druge novitete. Razdvojena prednja svijetla s LED „obrvama“, stražnja svijetla, koja dok su upaljena, suptilno pokazuju slovo E čime naglašavaju električni pogon, proširena unutrašnjost te brojka 500 umjesto uobičajenog FIAT znaka iznad na novo dizajniranog branika i grill maske jedne su od promjena koje sa sobom donosi ovaj ljepotan sa sjevera Apeninskog poluotoka.

 

Elektromotor dolazi sa snagom od 118 KS čime do 100 km/h dolazi u respektabilnih 9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 150 km/h. Baterija od 42 kWh omogućuje doseg do 320 km, a njeno punjenje do 80 % na 85 kW traje svega pola sata.

Bez obzira na cijenu od 37.500 eura te najavljenu proizvodnju, u skladu s imenom,  od samo 500 primjeraka, ne sumnjamo da će barem jedan primjerak završiti i na našim cestama.

 

Napomenimo da je EVBox, s kojim E-Punjači imaju ekskluzivni ugovor o suradnji, od lipnja 2019. godine službeni partner FCA grupe za 14 Europskih zemalja. EVBox će, zajedno sa svojim partnerima poput nas, opskrbljivati ​​punionicama sve FCA trgovce te će uspostaviti internetsku platformu za upravljanje infrastrukturom za punjenje na većini europskih tržišta.

 

U svakom slučaju, uzimajuću u obzir sve što nudi, Fiat 500E predstavlja budućnost, a budućnost je električna!

 

 

 

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Može li se prodaja ICE-a sama postupno ukinuti?
Može li se prodaja ICE-a sama postupno ukinuti?
Unatoč tekućim raspravama i kampanji za povlačenje zabrane ICE-a do 2030. godine, opadajuća potražnja za ICE-om omogućit će prelazak na EV do 2028. godine, prema novim istraživanjima. Prodaja novih benzinskih i dizelskih automobila mogla bi nestati prije vladinog cilja za 2030. godinu zbog sve manje potražnje vozača, sugerira novo – i sporno – istraživanje. Prema...

Izrada web stranica – NymphByte