Novosti

Snaga za Rotterdam

5 rujna, 2018by epunjaci

Tokom 2016., okrug Rotterdam zajedno sa još 16 drugih okruga je sastavio veliki natječaj za postavljanje do 4000 novih stanica za punjenje električnih automobila. Od tog broja 1800 će biti postavljeno samo na području grada Rotterdama.

Ugovor za postavljanje, upravljanje i rad stanica je dodijeljen našem partneru ENGIE Services.

Ovaj ambiciozan plan će pomoći Rotterdamu da zadrži svoju poziciju kao jedan od vodečih gradova u pogledu adaptacije elektro mobilnosti. Fokusirajući se na poboljšanje kvalitete zraka u svojim gradskim područjima, Rotterdam sada poduzima seriju inicijativa kako bi postao uzorni model za održivu urbanu mobilnost. Jedna od strategija koje je definirao Rotterdam je ekspanzija infrastrukture za punjenje kako bi ohrabrili korisnike na korištenje električnih vozila.

Tijekom posljednjih pet godina, postavljeno je približno 1950 javnih mjesta za punjenje. Na njima je generirano ukupno 1.332.447 kWh u prvoj polovici 2016. što iznosi približno sedam milijuna prevezenih kilometara na čistoj energiji.

Puno podataka i pametno punjenje

Analiziranje velike količine podataka će odigrati ključnu ulogu u postavljanju novih stanica za punjenje. To znači da će uz instalaciju stanica, fokus biti na optimalnom korištenju mreže punjača. Pametna analiza velikih količina podataka je ključna za taj projekt. Grad Rotterdam i ENGIE će se oslanjati na podatke koji dolaze od EVBox stanica za punjenje da vide gdje, kako i koliko često vozači koriste stanice za punjenje. Na bazi ovih podataka, regija Rotterdam će ugraditi nove punjače gdje se prema velikoj upotrebi pokaže da je potrebno.

Uloga EVBoxa

EVBox će osigurati stanice za punjenje potrebne za ovaj projekt kao i preko svojih pametnih rješenja osigurati konstantno praćenje i pametno upravljanje stanicama. Prepoznatljivi EVBoxov LED prsten u kombinaciji sa jednostavnom uporabom i sa širokom mrežom od preko 60 000 instaliranih stanica za punjenje diljem svijeta je pravi partner za Rotterdam na ovom projektu. Iznimno smo počašćeni što zajedno sa tvrtkom ENGIE podupiremo cijelu regiju Rotterdama u ovoj važnoj misiji.

Autor: Hugo Pereira

Izvor: https://blog.evbox.com/4000-new-charging-points-rotterdam

 

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
U travnju 2024. tržište automobila Europske unije poraslo je za 13,7%, s ukupno 913.995 novih registracija, potaknuto snažnim rastom na svim glavnim tržištima: Španjolska (+23,1%), Njemačka (+19,8%), Francuska (+10,9%) , i Italija (+7,7%).   Taj se rast dijelom može objasniti činjenicom da su bila dva dana dodatnog sniženja u odnosu na isti mjesec prošle godine,...

Izrada web stranica – NymphByte