Novosti

Što treba uzeti u obzir kada kupujete kućni punjač za električni automobil?

29 svibnja, 2024by ivona

Kako popularnost električnih vozila (EV) nastavlja rasti, tako raste i potreba za praktičnim i učinkovitim rješenjima za kućno punjenje. Ugradnja kućnog punjača za električni automobil može značajno poboljšati vaše iskustvo vlasništva EV-a, nudeći pogodnost punjenja vozila preko noći i sigurnost da ćete započeti dan s punom baterijom. Međutim, odabir pravog kućnog punjača zahtijeva pažljivo razmatranje nekoliko čimbenika kako biste bili sigurni da će zadovoljiti vaše potrebe i neprimjetno se integrirati u vaš stil života. Od razumijevanja različitih vrsta punjača i njihovih zahtjeva za ugradnju do procjene električnog kapaciteta vašeg doma i mogućih troškova, ovaj će vam vodič pomoći da se snađete u bitnim aspektima odabira savršenog EV punjača za vaš dom.

 

Koji je najbolji kućni punjač za EV?

 

Iako mogu izgledati slično, kućni punjači za EV dolaze s nizom značajki i mogućnosti, pri čemu se svaki model ističe iz drugog razloga. Dakle, kako znati koji je kućni punjač za EV najbolji i na što trebate paziti kada ga kupujete?

Prvo maknimo mit s puta: ne postoji savršeni punjač za svakoga. Činjenica je da ljudi imaju različite potrebe, a isti punjač koji oduševi jednog vozača može frustrirati i razočarati drugoga. I jednostavno kupovanje najbržeg, najnaprednijeg punjača možda neće najbolje zadovoljiti vaše potrebe

4 najvažnija razmatranja pri kupnji punjača za električni automobil

Kako bismo saznali koja četiri čimbenika vozači električnih vozila smatraju najvažnijima pri kupnji kućnog punjača, proučili smo Ipsosovo ispitavanje trenutnih i potencijalnih vozača električnih vozila diljem Europe. Istraživanje je otkrilo ova četiri glavna razmatranja koja vozači električnih vozila imaju kada kupuju kućni punjač za električna vozila.

 

1. Energetska učinkovitost

Daleko najčešća briga za vozače električnih vozila je energetska učinkovitost – 65% ih je to navelo kao glavno pitanje kada žele kupiti kućni punjač za električna vozila. S obzirom na energetsku krizu koja je u tijeku i rastuće cijene koje ona stvara, to nije iznenađujuće. Naše istraživanje provedeno je prije vrhunca krize, pa možemo samo zamisliti da se taj broj od tada povećao.

Osim odabira najučinkovitije kućne stanice za punjenje, često je vrijedno razmotriti značajke pametnog punjenja koje nude noviji punjači, koje vam omogućuju praćenje i kontrolu vaše potrošnje energije i pomažu vam da dodatno uštedite na troškovima punjenja.

 

2. Jednostavnost korištenja

Osim učinkovitosti, 54% vozača električnih vozila navelo je jednostavnost upotrebe kao glavno razmatranje pri kupnji kućnog punjača. Usvajanje električne mobilnosti razumljivo je dovoljno zastrašujuće, stoga je posjedovanje intuitivnog punjača važan dio olakšavanja prijelaza.

Moderni punjači dolaze s mnogim značajkama koje su jednostavne za korištenje, kao što su LED indikatorska svjetla koja vam na prvi pogled pokazuju status vaše sesije punjenja. Povrh toga, mnoge povezane stanice za punjenje nude aplikacije za pametne telefone koje vam omogućuju daljinski nadzor i kontrolu procesa punjenja.

 

3. Dugo jamstvo i servis

Bez obzira na određeni model ili vrstu EV punjača koji instalirate, to će vjerojatno predstavljati značajnu investiciju. Stoga ne čudi da su duga jamstva i usluge održavanja bili najvažniji aspekti punionice za EV za 47 odnosno 25 posto vozača.

Osim standardnog jamstva koje nude proizvođači i prodavači, mnogi nude opciju produljenja jamstva ili dodavanja servisnog pokrića – iako to povećava početne troškove, možda bi bilo vrijedno razmotriti kako biste izbjegli neugodna iznenađenja u nastavku.

Ako je vaša stanica za punjenje povezana s internetom, također može imati koristi od ažuriranja softvera koja osiguravaju optimalnu izvedbu i dugovječnost. Može čak iskoristiti daljinsko servisiranje kao način da serviseri daljinski dijagnosticiraju probleme na temelju podataka koje daje punjač, ​​potencijalno potpuno eliminirajući potrebu za osobnim posjetom.

4. Uvid u ponašanje pri naplati

Naposljetku, 42% vozača električnih vozila navelo je mogućnost uvida u troškove punjenja i naknade kao najvažnije razmatranje za kupnju kućnog punjača za električna vozila, dok je daljnjih 32% pristup uvidima smatralo glavnim faktorom.

Uvid u punjenje i dalje je možda najpodcijenjenija značajka punionice – ipak, može otključati niz uvida u stvarnom vremenu o potrošnji energije i troškovima, omogućujući vozačima da ostanu informirani tijekom cijelog procesa i optimiziraju svoje ponašanje u skladu s tim.

 

Nova era mobilnosti nudi nove mogućnosti

Punjenje vašeg EV-a kod kuće za mnoge je još uvijek nov koncept i razumljivo je da se u početku može činiti zastrašujućim. Odabir pravog EV punjača za vaš dom je teška – i ekonomski značajna – odluka, stoga je vrijedno razmotriti svoje potrebe i prioritete prije nego istražite sve mogućnosti.

Kako biste saznali koji kućni EV punjač najbolje odgovara mogućnostima vašeg električnog automobila, kontaktirajte nas. Ako razmišljate o prijelazu na električnu mobilnost ili ako ste nedavno kupili EV, pročitajte naš cjeloviti vodič za punjenje EV kako biste saznali sve o punjenju električnih vozila.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
Registracije novih automobila: +13,7% u travnju 2024.; baterijski električni 11,9% tržišnog udjela
U travnju 2024. tržište automobila Europske unije poraslo je za 13,7%, s ukupno 913.995 novih registracija, potaknuto snažnim rastom na svim glavnim tržištima: Španjolska (+23,1%), Njemačka (+19,8%), Francuska (+10,9%) , i Italija (+7,7%).   Taj se rast dijelom može objasniti činjenicom da su bila dva dana dodatnog sniženja u odnosu na isti mjesec prošle godine,...

Izrada web stranica – NymphByte