Novosti

Objavljen javni poziv za poticaje za električna vozila

22 lipnja, 2022by epunjaci
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je tekst ovogodišnjeg Javnog poziva za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila. 

Tekst Javnog poziva objavljen je tjedan dana prije službenog otvaranja natječaja, jer će se prijave na ovaj poziv početi zaprimati u ponedjeljak, 27.lipnja od 08:00 sati. Cilj ranije objave jest omogućiti svima zainteresiranima da na vrijeme pripreme svu potrebnu dokumentaciju.

Ove godine FZOEU je za bespovratne poticanje energetski učinkovitih vozila za fizičke i pravne osobe izdvojio 103,3 milijuna kuna. Fizičke osobe mogu očekivati sufinanciranje kupnje novih električnih ili elektrificiranih vozila s do 40%. Električni automobili na baterije ili vodik potiču se s najviše 70.000, a plug-in hibridi s najviše 40.000 kuna. Ovi iznosi odnose se na kategorije vozila M1 (osobna vozila). Kad je riječ o “lakim” vozilima, mopedima, motociklima i četverociklima iz kategorija L1 do L7, najviši iznos poticaja bit će 20.000 kuna.

Pravne osobe dobit će iste najviše razine poticaja, no za njih je rezervirano i poticanje lakih gospodarskih vozila iz kategorije N1 (također s do 40.000 kuna za plug-in hibride te do 70.000 kuna za električne i vodikove pogone).

Poziv traje do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja planiranih sredstava. Informacija o iznosu iskorištenih sredstava bit će javno dostupna putem stranica Fonda u cijelom razdoblju trajanja Poziva te će se ažurirati u stvarnom vremenu.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za jesen najavljuje i sufinanciranje infrastrukture za punjenje energetski učinkovitih vozila.

Svi detalji o prijavama i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na stranicama FZOEU, a Lista vozila za koje je moguće ostvariti sufinanciranje, kao i 301 prodajno mjesto na kojima ih je moguće kupiti nalazi se na stranici vozimoeko.fzoeu.hr.

 

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Podaci i uvidi o kućnom punjenju električnih vozila
Podaci i uvidi o kućnom punjenju električnih vozila
Punjenje kod kuće je daleko najpopularnije mjesto za punjenje električnog vozila (EV). S vrtoglavim porastom broja električnih vozila na cestama, očekujemo da će se prijelaz s benzinskih pumpi na kućne punionice samo povećati u nadolazećim godinama. I nismo sami u toj procjeni. Kako bi upravljale ovim očekivanim rastom, vlade uvode nove propise koji obvezuju povezivanje...

Izrada web stranica – NymphByte