Uvjeti korištenja

Ovi Uvjeti korištenja odnose se na korištenje web-stranice E-punjači, mobilne aplikacije, platforme i/ili ad-hoc usluge sesije punjenja (zajednički naziv „Usluge“). Korištenjem bilo koje od ovih Usluga potvrđujete da prihvaćate ove Uvjete korištenje („Uvjeti“).

 1. TKO SMO I KAKO NAS KONTAKTIRATI

Ove Usluge Vam nudi tvrtka Piraex d.o.o., prema hrvatskom zakonodavstvu sa sjedištem na adresi Industrijska cesta 21, 10431 Sveta Nedelja, registrirana pri Trgovačkom sudu u Zagrebu, OIB: 77854439886, MBS: 080090152. Kontaktirati nas možete putem e-pošte na adresi: info@epunjaci.hr.

 1. OSTALE PRIMJENJIVE ODREDBE
 • Politika privatnosti;
 • Upravljanje kolačićima;
 • Pretplatnički uvjeti.
 1. NAŠE OBEĆANJE

Cilj nam je pružiti Vam u bilo kojem trenutku neprekinuti pristup našim Uslugama. Međutim, ne možemo jamčiti da će uvijek biti dostupne ili neprekinute. Ukoliko imate problem s korištenjem Usluga, možete se obratiti našem timu za podršku putem naše web stranice.

 1. VAŠE OBVEZE:
 • Ne ometati ili prekidati Usluge ili podatke sadržane u njima;
 • Ne koristiti, slati ili pohranjivati putem Usluga bilo koji sadržaj koji se može smatrati pogrdnim, klevetničkim, nepristojnim, pornografskim, provokativnim, uvredljivim, prijetećim, odgovornim za poticanje rasne mržnje ili terorističkih djela, štetnim za djecu, potiče bogohuljenje, koji krši prava intelektualnog ili industrijskog vlasništva treće strane ili na drugi način krši bilo koji zakon te nije namijenjen korištenju platforme sukladno dokumentaciji;
 • Ne pokušavati neovlašteno pristupati Uslugama;
 • Tijekom korištenja ad-hoc punjenja pridržavati se svih pravila vlasnika stanice za punjenje i/ili objekta u kojem se nalazi stanica za punjenje.
 1. BESPLATAN SADRŽAJ

Pristup našoj web-stranici, preuzimanje naše aplikacije i stvaranje računa na našoj platformi su besplatni. Međutim, registracija za pretplatu na našu platformu i/ili korištenje ad hoc punjenja može uzrokovati naknade. Prije registracije na platformu ili korištenja ad hoc punjenja, obavijestit ćemo Vas o svim primjenjivim troškovima.

 1. NAKNADE ZA USLUGU AD HOC PUNJENJA I PLAĆANJE

Za ad-hoc punjenje prikazujemo u aplikaciji i naplaćujemo jedan ili više idućih troškova:

 1. Naknada za povezivanje – ovo je fiksna naknada, budući da se ta naknada može razlikovati ovisno o tome kako se odlučite za plaćanje, možemo Vam je prikazati tek nakon što odaberete način plaćanja, ali prije nego što započnete sesiju punjenja.
 2. Troškovi korištenja kWh – Ti se troškovi prikazuju s odabirom priključka.
 3. Troškovi vremena punjenja – Ti se troškovi prikazuju s odabirom priključka.
 4. Naknada za obradu plaćanja – budući da se naknada može razlikovati ovisno o načinu plaćanja, možemo Vam ih prikazati tek nakon što odaberete način plaćanja, ali prije početka sesije punjenja.
 5. Sve primjenjive troškove povezivanja za vrijeme koje je Vaše električno vozilo priključeno, ali se ne puni – ovi troškovi se prikazuju s odabirom priključka.

Naknade uključuju porez na dodanu vrijednost.

Za naplatu troškova u vezi ad-hoc punjenja koristimo ugovorenog pružatelja usluga platnog prometa. Pružatelj usluga upravalja Vašim plaćanjem nama, što znači da ne pohranjujemo ili na drugi način možemo pristupiti Vašim podacima o plaćanju.

 1. PROMJENE NAŠIH USLUGA

Budući da konstantno unaprijeđujemo naše Usluge, možemo dodavati ili uklanjati određene funkcije, kao i raditi druge izmjene. Cilj nam je pravovremeno pružiti obavijest o bilo kojoj izmjeni koja utječe na korištenje Usluga te smanjiti eventualne poremećaje u dostupnosti tih Usluga.

 1. ODRICANJE

Sadržaj na našoj web-stranici predviđen je samo za opće informacije, a nije namjenjen za  pružanje savjeta. Prije poduzimanja bilo koje radnje na temelju sadržaja na našoj web-stranici, morate dobiti stručne savjete.

Nadalje, korištenje naših Usluga, uključujući i ad-hoc punjenje je na Vašu odgovornost. Usluge se pružaju „u viđenom stanju“, odnosno kakve jesu. Ovime se odričemo svih jamstava koja se odnose na Usluge, izričitih ili impliciranih, uključujući ali ne i ograničavajući se na bilo kakva jamstva protiv kršenja prava trećih strana, mogućnosti prodaje i prikladnosti za određenu svrhu.

 1. POVEZNICE

Naše Usluge mogu sadržavati poveznice na web-stranice i/ili resurse drugih tvrtki, takve poveznice Vam se pružaju informativno. Treba uzeti u obzir da nemamo kontrolu nad sadržajem tih web stranice i njihovim resursima.

 1. ČUVANJE POJEDINOSTI O VAŠEM KORISNIČKOM RAČUNU

Morate čuvati pojedinosti Vašeg korisničkog računa, uključujući lozinku te nikome ne davati pristupne podatke.

 1. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

E-Punjači (i naši davatelji licence, ako je primjenjivo) posjeduju sva prava, prava vlasništva i udjele, prava intelektualnog vlasništva na ili u svezi s Uslugama i Uvjetima te se ona ne mogu prenijeti na Vas, osim u slučajevima eksplicitno odobrenim u ovim Uvjetima te u tom slučaju će takvo pravo biti opozvano, neisključivo, neprenosivo i ne može se dati u podlicencu.

Možete ispisati jednu kopiju i preuzeti odlomke bilo koje stranice s naše web stranice za osobne potrebe. Ni jedan drugi dio Usluga ne smije se koristiti na bilo koji drugi način ili u drugom obliku.

Slažete se da nećete koristiti prava intelektualnog vlasništva ili bilo koje od naših vlasničkih informacija na bilo koji način, osim u skladu s ovim Uvjetima. Ne smijete:

 • Izmijeniti, iznajmiti, zakupiti, prodavati, distribuirati, dodjeljivati ili na bilo koji drugi način prenijeti Usluge ili njihov sadržaj;
 • Koristiti Usluge na bilo koji način koji nije izričito odobren ili na nezakonit način, nezakonitu svrhu, svrhu koja nije u skladu s ovim Uvjetima te djelovati zlonamjerno ili prijevarno;
 • Kopirati, reproducirati, prevoditi, prilagođavati, mijenjati, preinačiti ili izrađivati izvedena djela bilo kojeg dijela Usluga;
 • Vršiti obrnuti inženjering, dekompiliranje, rastavljanje ili na drugi način pokušati otkriti izvorni kod ili kod objekta ili temeljne ideje ili algoritme softvera ili pristup softveru kako biste:
 1. a) izgradili konkurentski proizvod ili usluge;
 2. b) izgradili proizvod pomoću sličnih ideja, značajki, funkcija ili grafike softvera;
 3. c) kopirali sve ideje, značajke, funkcije ili grafiku softvera;
 • Ukloniti, promijeniti ili na drugi način koristiti naše logotipe ili zaštitne znakove, osim ako je drugačije dogovoreno. 
 1. VIRUSI

Osim ukoliko je izričito dogovoreno, ne jamčimo da će naše Usluge biti uvijek sigurne ili bez pogrešaka ili virusa. Vi ste odgovorni za konfiguriranje računalnih programa i/ili drugih operativnih uređaja za pristup i/ili korištenje naših Usluga. Trebate iskoristiti vlastiti softver za zaštitu od virusa.

Ne smijete zlouporabiti naše Usluge svjesnim uvođenjem virusa, trojanaca, crva, logičkih bombi ili drugih materijala koji su maliciozni ili štetni. Ne smijete pokušati dobiti neovlašteni pristup našim Uslugama, poslužitelju na kojem su pohranjene takve Usluge ili bilo kojem poslužitelju, računalu ili bazi podataka povezanoj s Uslugama. Ne smijete napadati naše Usluge „napadom uskraćivanja usluge“ ili „distribuiranim napadom uskraćivanja usluge“. Svaki pokušaj napada ili napad ćemo prijaviti nadležnim tijelima te surađivati s njima u otkrivanju Vašeg identiteta. U slučaju takvog napada, Vaše pravo na korištenje naših Usluga odmah prestaje.

 1. ODGOVORNOST

Kada ste privatni ili poslovni korisnik

Ni na koji način ne isključujemo ili ograničavamo našu odgovornost prema Vama ako bi to bilo nezakonito. To također uključuje odgovornost za smrt ili tjelesne ozljede uzrokovane našom nepažnjom ili nepažnjom naših djelatnika, podizvođača, kao i za prijevaru ili lažno predstavljanje.

Ograničenja odgovornosti navedena u nastavku su u korist naših službenika i djelatnika.

Ako ste poslovni korisnik

Isključujemo sve uvjete, jamstva, izjave ili druge uvjete koji se mogu odnosti na naše Usluge, uključujući njihov sadržaj. Nismo odgovorni Vama za bilo koji gubitak ili štetu, na temelju ugovora, prekršaj (uključujući nemar), kršenje zakonskih obveza ili bilo koji drugi način koji proizlazi iz ili u vezi s

 1. a) korištenjem ili nemogućnošću korištenja naših Usluga ili
 2. b) korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj prikazan na našim Uslugama. Konkretno, nismo odgovorni za:
 3. Gubitak dobiti, prodaje, poslovanja ili prihoda;
 4. Prekid poslovanja;
 5. Gubitak očekivanih ušteda;
 6. Gubitak poslovnih prilika ili ugleda;
 7. Bilo koji neizravni ili posljedični gubitak ili štetu.

Ako ste privatni korisnik

Napominjemo da Vam pružamo naše Usluge samo za privatnu upotrebu. Suglasni ste da nećete koristiti naše Usluge u bilo koje komercijalne ili poslovne svrhe, a mi ne snosimo odgovornost prema Vama za bilo koji gubitak dobiti, poslovanja, prekida poslovanja ili gubitak poslovne prilike.

U slučaju da neispravni digitalni sadržaj koji smo Vam isporučili oštećuje Vaš uređaj ili Vaš digitalni sadržaj, a uzrokovano je našim nemarom, obvezujemo se popraviti štetu ili Vam platiti naknadu (prema našem nahođenju). Međutim, nismo odgovorni za štetu koju ste mogli izbjeći, primjerice pridržavajući se naših savjeta za ažuriranje koje Vam je ponuđeno besplatno ili za štetu koju ste prouzročili ne pridržavajući se naših uputa.

 1. IZMJENE OVIH UVJETA

Ovi Uvjeti se mogu izmijeniti te će se takve izmjene objaviti na našoj web stranici ili ih učiniti na drugi način dostupnima Vama.

 1. PRESTANAK OVIH UVJETA

Budući da stalno mijenjamo i unaprijeđujemo naše Usluge, možemo obustaviti ili zaustaviti jednu ili više Usluga po vlastitom nahođenju. Ako bi to utjecalo na Vašu pretplatu, to je pitanje onda uređeno Pretplatničkim uvjetima.

 1. MJERODAVNO PRAVO I NADLEŽNOST

Ako ste poslovni korisnik ili privatni korisnik

Ovi Uvjet uređeni su i tumačeni u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Za bilo koji spor koji proizlazi iz ovih Uvjeta jedino je mjesno nadležan sud u Zagrebu.

 1. SALVATORNA KLAUZULA

Ukoliko je bilo koja odredba ovih Uvjeta nezakonita, nevažeća, nepovrediva ili to postane, ona neće utjecati na zakonitost, valjanost ili provedivost bilo koje druge odredbe Uvjeta; i ako bi takva odredba bila zakonita, valjana ili provediva u mjeri u kojoj je neki njezin dio izbrisan te se odredba primjenjuje uz minimalne izmjene kako bi postala zakonita, valjana ili provediva.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Kupujete rabljeni Tesla, Ford, Hyundai ili neki drugi rabljeni EV? Vjerojatno vas zanima stanje i ispravnost visokonaponske baterije automobila. Trajanje baterije veliko je pitanje za kupce rabljenih električnih vozila i to s dobrim razlogom. Litij-ionske baterije su skupa crna kutija – mogu biti i do 30-50% vrijednosti električnog automobila, ali ih je vrlo teško procijeniti....

Izrada web stranica – NymphByte