Pravila zaštite privatnosti

U ovim Pravilima zaštite privatnosti utvrđuje se način na koji se obrađuju Vaši osobni podaci pri ponudi rješenja za punjenje električnih vozila i drugim povezanim radnjama.

 1. Koje osobne podatke obrađujemo, zašto i na kojoj pravnoj osnovi;
 2. S kime dijelimo Vaše osobne podatke;
 3. U koje zemlje bi se Vaši osobno podaci prenijeli;
 4. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke;
 5. Koja prava imate u vezi s obradom Vašig osobnih podataka;
 6. Kako možete ostvariti svoja prava, kontaktirati nas i druge važne informacije.

Ako želite saznati više o upotrebi kolačića i drugih tehnologija u pogledu Vaše uporabe web-stranice, pogledajte naša Pravila o kolačićima.

 1. Koje osobne podatke obrađujemo, zašto i na kojoj pravnoj osnovi
 • Obrada povezana s našim uslugama za punjenje

Upravljanje računom – nakon što izradite korisnički račun, koristimo osobne podatke koje ste nam pružili kako bi postavili i održavali Vaš račun. Ovo je potrebno kako bi ispunjavali uvjete iz sklopljenog ugovora s Vama. Ako ste odlučili da je Vaša GPS lokacija vidljiva na karti te osobne podatke obrađujemo na temelju Vaše privole.

Punjenje na javnoj punionici koristeći karticu za punjenje – ako ste omogućili roaming na našoj platformi (usluga koja omogućuje punjenje EVBox karticom za punjenje na javnim punionicama povezanima s EVBox mrežom), obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. jedinstveni broj punionice;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju punionice na kojoj ste punili;

Punjenje na vlastitoj EVBox stanici za punjenje – Naše punionice su povezane (s našom platformom), što nam omogućuje da Vam pružimo dodatne usluge i podršku te se isporučuju s EVBox karticom za punjenje. U skladu s Vašom registracijom EVBox stanice na našoj platformi, obradit ćemo sljedeće osobne podatke:

 1. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. jedinstveni broj punionice;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju Vaše punionice;
 5. datoteke sa zapisima koje sadrže servisne podatke Vaše punionice i sesije punjenja;
 6. Vaše osobne podatke potrebne za registraciju na našoj platformi.

Obrada je nužna aktivnost kako bi ispunili naše obaveze prama Vama.

* Ako punionica nije povezana, ne obrađujemo osobne podatke

Punjenje na EVBox stanici za punjenje koristeći EVBox karticu za punjenje dostavljenu od treće osobe – moguće da Vam poslodavac, poslovni partner, vlasnik stana ili drugi pojedinac dostavi karticu za punjenje tako da možete puniti na njihovoj EVBox stanici za punjenje i/ili bilo kojoj stanici za punjenje povezanoj s EVBox mrežom. U tu svrhu obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. jedinstveni broj stanice za punjenje;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 5. vaše ime, ako ga je registrirao vlasnik kartice;
 6. vaše bankovne podatke, ako ih je vlasnik kartice registrirao u svrhu izdavanja fakture za sesiju punjenja;

Punjenje na EVBox stanici za punjenje pomoću nečije druge eMSP kartice za punjenje – ako posjedujete karticu za punjenje drugog pružatelja usluge eMobilnosti (eMSP), što Vam omogućuje punjenje na EVBox stanici za punjenje, obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. broj potvrde autentičnosti;
 2. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 5. naziv eMSP-a;
 6. broj transakcije;

Ova aktivnost obrade nužna je za ispunjavanje ugovora u okviru kojeg ste stranka (onoga kojeg ste sklopili sa svojim eMSP-om). Vaš eMSP ima svoje razloge za obradu Vaših osobnih podataka; u slučaju dodatnih pitanja molimo da ih kontaktirate.

Punjenje na EVBox stanici za punjenje s ad-hoc plaćanjem – ako koristite ad-hoc plaćanje na našim stanicama za punjenje obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 2. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 3. broj transakcije;
 4. potvrdu plaćanja – pružatelj platnih usluga jest taj koji obrađuje pojedinosti Vašeg bankovnog računa (u slučaju da želite saznati više o toj obradi, molimo da provjerite njihova pravila zaštite privatnosti).

Ova aktivnost obrade je nužna za ispunjavanje našeg ugovora s Vama.

U slučaju da koristite uslugu ad-hoc plaćanja drugog e-MSP-a na EVBox stanici za punjenje, obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. broj potvrde autentičnosti;
 2. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 3. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 4. naziv eMSP-a;
 5. broj transakcije.

Ova aktivnost je nužna za ispunjenje ugovornih obveza u ugovoru kojeg ste stranka (ugovora koji ste sklopili s Vašim e-MSP-om).

EVBox ponude – ako nam Vi ili jedan od naših poslovnih partnera pruži Vaše osobne podatke (putem web-stranice, e-pošte, telefona, osobno ili na bilo koji drugi način), pohranjujemo Vaš zahtjev i koristimo te osobne podatke kako bismo Vam se javili i dali Vam ponudu za proizvode i/ili usluge koje Vas zanimaju. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade jest da na Vaš zahtjev poduzmemo korake prije sklapanja ugovra ili Vaše privole. Te podatke možemo prenijeti jednom od naših poslovnih partnera u slučaju da smatramo da Vam može pružiti bolju uslugu. U tom slučaju Vaši osobni podaci obrađuju se u okviru pravila o zaštiti privatnosti tog poslovnog partnera.

Kupnja EVBox stanice za punjenje ili pribora za punjenje – koristimo osobne podatke koje nam pružite za isporuku proizvoda i ako je to u okviru našeg sporazuma, za pružanje povezanih usluga (instalacija). U slučaju da imamo poslovne partnere za obavljanje tih usluga, tada možemo podijeliti te informacije s njima. Ova aktivnost obrade je nužna za ispunjenje naših ugovornih obveza s Vama.

Registracija Vaše EVBox stanice za punjenje i/ili kartice za punjenje – registracija je nužna kako bismo Vam mogli pružiti ugovorene usluge upravljanja punjenjem. Osobni podaci koje obrađujemo u tu svrhu su:

 1. Jednistveni broj kartice punjenja;
 2. Jedinstveni broj stanice za punjenje;
 3. Lokaciju Vaše stanice za punjenje;
 4. Datoteke sa zapisima koje sadrže servisne podatke o Vašoj stanici za punjenje te u slučaju roaminga podatke o sesijama punjenja upravljačkih programa vozila koja koriste Vašu stanicu za punjenje;
 5. Osobne podatke potrebne za registraciju na našoj platformi.

Ova aktivnost obrade je nužna za ispunjavanje naših ugovornih obveza prema Vama.

Usluga jamstva i održavanja – koristimo sljedeće osobne podatke:

 1. Jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. Izvješća o puštanju u rad dostavljena od jednog od naših neovisnih partnera koji pruža uslugu u naše ime;
 3. Lokaciju Vaše stanice za punjenje;
 4. Datoteke sa zapisima koje sadrže servisne podatke o Vašoj stanici za punjenje te u slučaju roaminga podatke o sesijama punjenja upravljačkih programa vozila koja koriste Vašu stanicu za punjenje;
 5. Osobne podatke koje nam pružate na bilo koji način, primjerice poziv, e-pošta.

Koristimo mrežu neovisnih partnera za pružanje usluga, pa Vaš zahtjev možemo proslijediti nekome od njih za pružanje određene usluge.

Dodatno, koristimo broj Vaše stanice za punjenje kako bismo Vam pružili redovna ažuriranja upravljačkog softvera.

Ova aktivnost obrade je nužna kako bismo ispunjavali naše ugovorne obveze prema Vama.

 • Obrada povezana s drugim interakcijama

Naplata i administracija – Za bilo koju plativu uslugu, koristimo one osobne podatke koje nam dostavite u svrhu fakturiranja. Te ćemo osobne podatke koristiti i za vođenje ažurirane dokumentacije. Ova obrada aktivnost je nužna za ispunjavanje naših ugovornih obveza prema Vama i poštivanje zakonske obveze (vođenje dokumentacije).

Kontakt s Vama – kada nas kontaktirate, npr. putem nekog obrasca na našoj web-stranici, ako nas nazovete, mi kontaktiramo Vas, npr. kako bismo Vas informirali o određenim ažuriranjima, koristimo Vaše osobne podatke za tekuće poslovanje i odgovaranje na Vaše zahtjeve. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade je ugovor s Vama ili da na Vaš zahtjev poduzmemo korake prije sklapanja ugovora.

Pravne svrhe – ponekad moramo koristiti Vaše osobne podatke za rješavanje zahtjeva o štetama, za pridržavanje važećih zakona ili zahtjeva za pridržavanje zakona. Ova aktivnost obrade je u našem interesu i provodi se u svrhu pridržavanja zakonskih obveza.

Marketing i promocije – Ako ste pristali primati obavijesti od nas ili ako ste EVBox partner ili kupac, možemo Vas kontaktirati radi promocije naših sličnih proizvoda i/ili usluga, pozivati vas na određene događaje i informirati Vas o najnovijim aktivnostima i vijestima. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade je ili Vaš pristanak ili naš pravni interes. Ovu uslugu možete jednostavno isključiti klikom na gumb otkazivanja pretplate koji se nalazi u našim promotivnim e-porukama ili slanjem riječi „Odjava u odgovoru na poslanu e-poruku.

Online ankete – Povremeno Vas možemo zamoliti da sudjelujete u anketama koje nam omogućuju da unaprijedimo naše ponude i usluge. U takvom slučaju podatke koje nam pružite koristimo isključivo u tu svrhu te ih možemo podijeliti s našim partnerom za provedbu ankete u tu svrhu.

Poboljšanje kvalitete – Datoteke sa zapisima povezanih stanica za punjenje sadrže vrijedne informacije za nas kako bismo unaprijedili kvalitetu naših ponuda. U tu svrhu koristimo informacije sadržane u tim datotekama sa zapisima. Osobni podaci koje obrađujemo u tu svrhu servisni su podaci o stanicama za punjenje povezanima s našom platformom i sesijama punjenja  vozača električnih vozila koji koriste stanice za punjenje unutar EVBox mreže. Pravna osnova za aktivnost obrade jest da je ona u našem legitimnom interesu jer nam je cilj konstantno poboljšanje naših ponuda te nam je ključno koristiti te statističke podatke.

Zapošljavanje – U slučaju da se prijavite za jednu od naših pozicija, obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo procijenili jeste li prikladni za određenu poziciju. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade je naš legitimni interes, jer trebamo procijeniti kako nam možete pomoći da ubrzamo prijelaz prema  nultim razinama emisija. Osobni podaci koje obrađujemo u tu svrhu:

 1. Podaci javnih tijela;
 2. Informacije putem preporuka;
 3. Informacije skupljene tijekom razgovora;
 4. Osobne podatke iz javnog dijela Vaših računa na društvenim mrežama;
 5. Osobne podatke koje nam Vi pružite.

Osobne podatke koristimo samo u svrhu procjene prikladnosti za zapošljavanje.

U postupku prijave pitati ćemo Vas možemo li Vam se obratiti u slučaju budućih zapošljavanja te čuvati podatke u evidenciji unutar razdoblja od jedne godine. U svakom trenutku možete povući privolu danu u ove svrhe.

U slučaju da Vaša prijava bude uspješna, imamo legitiman interes da i dalje obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo Vamo mogli dati ponudu, te ovisno o Vašoj odluci stupiti u radni odnos s Vama i zaželjeti Vam dobrodošlicu u našu tvrtku.

 1. S kim dijelimo Vaše osobne podatke?

U slučaju da dio naših usluga obavlja naš partner, imamo legitiman interes za dijeljenje osobnih podataka s partnerom kako bi izvršio uslugu sukladno Vašem zahtjevu i interesu.

Također koristimo pouzdane pružatelje usluga kako bi nam pružili uslugu u odnosu na obradu Vaših osobnih podataka. Primjerice, osobne podatke pohranjujemo kod vanjskog pružatelja usluga internet hostinga i koristimo pružatelja platnih usluga kako bismo olakšali ad-hoc plaćanja.

Osim toga, možemo podijeli Vaše osobne podatke s našim poslovnim partnerima, primjerice s vašim eMSP-om ako na EVBox stanici za punjenje punite pomoću njihove kartice za punjenje.

U mjeri u kojoj je to propisano zakonom, propisom ili sudskim nalogom, možemo otkriti Vaše osobne podatke u skladu s tim zakonom, propisom ili sudskim nalogom.

 1. Međunarodni prijenosi

Vaše osobne podatke možemo prenijeti tvrtci ili trećoj strani koja se nalazi izvan Europske unije ili Europskog gospodarskog prostora. Ako ta zemlja prema svom zakonodavstvu ne pruža odgovarajuću razinu zaštite koju predviđa Europska komisija, osigurali smo tu razinu kroz ugovaranje dodatnih zaštitnih mjera putem Standardnih klauzula o zaštiti podataka, donesenih od strane Europske komisije. Popis zemalja koje su osigurale odgovarajuću razinu zaštite koju predviđa Europska komisija možete pronaći na web-stranici https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_en. Alternativno, možemo Vas tražiti izričitu privolu na predloženi prijenos. Također možete zatražiti primjerak Standardnih klauzula o zaštiti podataka tako da nam pošaljete e-poruku navodeći razlog Vašeg zahtjeva.

 1. Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Kad je to moguće, postavili smo određeni vremenski period za čuvanje Vaših osobnih podataka. Ta vremenska razdoblja čuvanja navedena su u nastavku te će se priopćiti Vama ili u trenutku obrade ili prije nego počnemo obrađivati Vaše osobne podatke.

Ako ne možemo primijeniti utvrđena razdoblja čuvanja, navodimo kriterije koje koristimo za određivanje razdoblja čuvanja.

Određena razdoblja čuvanja

Naplata i vođenje dokumentacije za bilo koju od naših ponuda – čuvamo Vaše osobne podatke koji se po zakonu moraju čuvati u razdoblju 7 godina ili duže ukoliko je traženo prema određenom zakonu.

Marketing i promocije – čuvamo Vaše osobne podatke sve dok ste pretplaćeni ili dok ne otkažemo našu uslugu biltena. Možete jednostavno i otkazati uslugu primanja biltena klikom na gumb otkazivanja pretplate koji se nalazi u poruci e-pošte.

Zapošljavanje – U slučaju da je prijava za posao uspješna, pohranit ćemo Vaše osobne podatke našu bazu podataka te ih čuvati u skladu s određenim vremenskim razdobljima predviđenim u pravilima zaštite podataka.

U slučaju da je prijava za posao neuspješna, zadržati ćemo Vaše osobne podatke najviše 4 tjedna nakon završetka procesa zapošljavanja.

U slučaju Vašeg pristanka da osobne podatke čuvamo za buduće mogućnosti zapošljavanja, čuvat ćemo ih najviše godinu dana nakon završetka postupka zapošljavanja.

Kriteriji za određivanje razdoblja čuvanja

Za određivanje razdoblja čuvanja koristima sljedeće kriterije:

 1. Procjenu Vaših temeljnih prava i sloboda;
 2. Svrhu/svrhe obrade Vaših osobnih podataka. Nećemo čuvati Vaše osobne podatke duže nego što je potrebno za svrhu u koju smo ih prikupili;
 3. Procjena rizika i troškova povezanih s čuvanjem Vaših osobnih podataka;
 4. Zakonska osnova za čuvanje osobnih podataka;
 5. Opseg i kontekst obrade Vaših osobnih podataka;
 6. Druge relevantne okolnosti.

Vaše osobne podatke držat ćemo u skladu s važećim  pravom i provoditi periodične preglede osobnih podataka koji se čuvaju.

 1. Vaša prava koja se tiču naše obrade Vaših osobnih podataka

Imate određena zakonska prava o kojima Vas želimo obavijestiti.

Pristup – imate pravo biti obaviješteni obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne i pravo na povezane informacije o obradi.

Povlačenje privole – ukoliko ste nam dali privolu za obradu Vaših osobnih podataka, imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku. Svoju privolu možete povući otkazivanjem pretplate na uslugu na koju ste se pretplatili ili slanjem e-pošte na našu adresu. Nakon toga ćemo trajno ukloniti Vaše podatke iz naše baze podataka.

Prenosivost podataka – možete prenijeti Vaše osobne podatke drugom pružatelju usluge.

Podnošenje pritužbe – Imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu u zemlji Vašeg prebivališta o načinu obrade Vaših osobnih podataka. Kompletan popis nadzornih tijela možete pronaći na web-stranici https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en.

Ispravak – imate pravo na ispravak i dopunu Vaših osobnih podataka bez nepotrebenog odgađanja. Ako ste kod nas izradili korisnički račun, imate mogućnost sami obaviti ispravak ili dopunu.

Ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka na temelju određenih osnova. One su:

 • vrijeme da provjerimo točnost Vaših osobnih podataka na Vaš zahtjev;
 • umjesto brisanja nezakonite obrade, zahtijevate ograničenje uporabe;
 • nama više nisu potrebni Vaši osobni podaci, ali su potrebni Vama u sudskim postupcima;
 • provjeravamo jesu li naši legitimni razlozi nadjačali Vaš prigovor na obradu.

Pravo na brisanje podataka – Imate pravo da Vaše osobne podatke izbrišemo bez odgađanja. To pravo je ograničeno na određene razloge, primjerice ako ste povukli svoj pristanak ili ako ulažete prigovor i ne postoje jači legitimni razlozi za daljnju obradu. Ako imate korisnički račun, u nekim slučajevima imate mogućnost da sami izbrišete svoj račun, a u tom slučaju se svi Vaši osobni podaci trajno brišu.

Pravo na prigovor – Imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti na našu obradu Vaših osobnih podataka ako je takva obrada:

 • utemeljena na našem legitimnom interesu (uključujući našu izradu Vašeg profila na temelju Vaše privole);
 • u svrhu izravnog marketinga;
 • ako je potrebna za obavljanje dužnosti koja se obavlja u javnom interesu ili izvršavanje dužnosti službenog tijela koja nam je povjerena. Prestati ćemo obrađivati Vaše osobne podatke na temelju Vašeg prigovora, osim ako ne dokažemo uvjerljive legitimne razloge koji nadjačavaju Vaše interese, prava i slobode.

Ostvarivanje Vaših prava, kontakt i druge važne informacije

Ako želite ostvariti neka od svojih prava ili imate pitanja u vezi Pravila o zaštiti privatnosti, kontaktirajte nas putem e-pošte ili nam pošaljite pismeni upit na adresu:

Piraex d.o.o.

Industrijska ulica 21

10431 Sveta Nedelja

e-mail: zastitaprivatnosti@epunjaci.hr

U tom slučaju Vas možemo tražiti da ispunite obrazac. Zatim ćemo Vas obavijestiti o postupku rukovanja Vašim zahtjevom.

Promjene ovih Pravila zaštite privatnosti

U slučaju da izmijenimo ova Pravila zaštite privatnosti, objaviti ćemo to na našoj web-stranici s revidiranim datumom objave i ako je primjenjivo i moguće, obavijestiti Vas o promijenjenim Pravilima putem Vašeg korisničkog računa.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Broj registracija novih električnih automobila u Europi nadmašuje dizelska vozila
Broj registracija novih električnih automobila u Europi nadmašuje dizelska vozila
Broj registracija novih električnih automobila prvi je put premašio broj registracija vozila s dizelskim motorom u Europi, navodi Europsko udruženje proizvođača automobila. Između siječnja i listopada u Europskoj uniji registrirano je 1,23 milijuna električnih vozila, u usporedbi s 1,22 milijuna vozila na dizelski pogon. EV-ovi su činili tržišni udio od 14,2% u listopadu, u odnosu...

Izrada web stranica – NymphByte