Pravila o kolačićima

Na ovoj stranici možete saznati informacije što su kolačići i kako s njima upravljati.

Što su kolačići?

Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj mrežnih stranica i koje preglednik sprema na disk Korisnika u obliku male tekstualne datoteke. Privremeni kolačić postavlja se na računalo korisnika: – na razini sesije, odnosno za vrijeme trajanja njegovog posjeta korisničkim stranicima, što mu omogućuje da se učinkovitije služi korisničkim stranicama i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik, – u procesu registracije te autorizacije usluga u kojem slučaju se kolačić sprema u trajanju 24 sata kako bi se Korisniku omogućilo da , ako ne prođe cijeli proces unutar jedne sesije, ne mora ponovno unositi tražene podatke. Korisnik se uvijek može obratiti Piraexu u slučaju dodatnih upita o obradi njihovih osobnih podataka te imaju pravo na prigovor, pristup, ispravak, brisanje, ograničenje obrade i prijenos osobnih podataka putem e-pošte. Korisnik se uvijek može obratiti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Kako upravljati kolačićima?

Ovisno o operativnom sustavu i internet pregledniku. Opisati ćemo kako blokirati kolačiće ili određenu web-stranicu ako se koristi preglednik Google Chrome.

  1. Otvorite Google Chrome,
  2. U gornjem desnom kutu ekrana stisnite „More“ > „Settings“,
  3. U donjem dijelu tablice stisnite „Advanced“,
  4. U odjeljku „Privacy and security“ stisnite „Content Settings“,
  5. Stisnite „Cookies“,
  6. Kod „Block“, „Clear on exit“ ili „Allow“, stisnite „Add“,
  7. Unesite naziv web-stranice
  8. Stisnite Dodaj
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2023/01/rsz_e-punjaci_-doradjen-logo-beli-copy.png

NOVOSTI

Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Novi podaci studije: Koliko dugo traju baterije električnih automobila?
Kupujete rabljeni Tesla, Ford, Hyundai ili neki drugi rabljeni EV? Vjerojatno vas zanima stanje i ispravnost visokonaponske baterije automobila. Trajanje baterije veliko je pitanje za kupce rabljenih električnih vozila i to s dobrim razlogom. Litij-ionske baterije su skupa crna kutija – mogu biti i do 30-50% vrijednosti električnog automobila, ali ih je vrlo teško procijeniti....

Izrada web stranica – NymphByte