PRETPLATNIČKI UVJETI

Piraex društvo s ograničenom odgovornošću (u daljnjem tekstu Piraex d.o.o.) svojim posjetiteljima putem internetske stranice www.epunjaci.hr nudi mogućnost kupnje proizvoda koji su dostupni, odnosno raspoloživi na navedenoj stranici. Također, Piraex d.o.o. nudi posjetiteljima informacije o proizvodima, promocije i akcije proizvoda i usluga, opće informacije te zanimljive grafičke sadržaje. Korištenjem ponuđenog sadržaja Korisnik (posjetitelj) prihvaća navedene uvjete.

Piraex d.o.o. zadržava pravo na izmjene i dopunu Općih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

 1. Opće informacije:

Piraex d.o.o., društvo upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Adresa: Industrijska cesta 21, 10431 Sveta Nedelja, Hrvatska

OIB: 77854439886;

MBS: 080090152, upisan u registar na Trgovačkom sudu u Zagrebu;

MB: 00485675;

EUID: HRSR.080090152;

Osobe ovlaštene za zastupanje:

Matija Bartoš, direktor;

Mladen Bartoš, prokurist.

 1. Pojmovi:

Korisnik – svaka osoba koja pretražuje stranice i proizvode u našem webshopu. Korisnik pristaje koristiti stranice www.epunjaci.hr u skladu s Općim uvjetima poslovanja;

Registrirani korisnik – svaka osoba koja je izradila korisnički profil na internetskim stranicama webshopa;

Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila unos svojih podataka te kupila proizvod ili uslugu. Kupac može biti u svojstvu fizičke osobe ili u svojstvu pravne osobe. Kupac i prodavatelj se obvezuju poštovati Opće uvjete poslovanja te druge zakonske propise koji reguliraju kupovinu putem internet stranice odnosno kupovinu na daljinu;

Webshop – internet trgovina;

Košarica (cart) – pojam za virtualno mjesto gdje se spremaju proizvodi koje je Korisnik odabrao za kupovinu. Košarica sadrži pregled svih proizvoda koje je Korisnik odabrao te njihovu količinu, kako bi Korisnik mogao naručiti proizvode. Unutar košarice je moguće odabrati dostavu na adresu ili preuzimanje u skladištu te dobiti informacije o cijeni dostave;

Blagajna (checkout) je pojam za internet stranicu gdje se vrši naplata proizvoda. Moguće je odabrati plaćanje karticama ili plaćanje pouzećem – gotovinom, pri isporuci robe.

 1. Obveze prodavatelja:

Piraex d.o.o. kao prodavatelj usluga i proizvoda na internetskim stranicama obavlja djelatnost internet trgovine u skladu sa zakonima i propisima Republike Hrvatske.

Piraex d.o.o. odgovoran je za materijalne nedostatke prodane stvari, sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18).

Prodavatelj se obvezuje da će ugovor o kupoprodaji sklopiti na hrvatskom jeziku. 

 1. Nastajanje i zaključivanje kupoprodajnog ugovora – uputa kako kupovati

Kupac može naručivati proizvode kao gost na webshopu ili kao registrirani korisnik. Registracija, odnosno izrada korisničkog profila, omogućuje kupcu spremanje i praćenje narudžbi koje je izvršio. Također, registracija omogućava brži prolazak kroz proces zaključivanja kupnje putem blagajne.

Proizvode koje Korisnik želi kupiti u webshopu dodaju se u košaricu. Korisnik ima mogućnost u svakom trenutku pregledati odabrane proizvode. Potvrda odabira proizvoda iz košarice vrši se klikom na „Idite na naplatu“. Nakon toga potrebno je odabrati adresu isporuke za dostavu te način plaćanja. Klikom na gumb „naručite“ zaključujete Vašu narudžbu. Proizvodi koji se naručuju putem košarice su neopozivi i predstavljaju namjeru o kupnji.

Nakon zaprimanja narudžbe, webshop odašilje Korisniku obavijest e-mailom da je narudžba zaprimljena.

Kupoprodajni ugovor između Piraex d.o.o. i Kupca sklopljen je u trenutku kada webshop Kupcu pošalje e-mail o statusu njegove narudžbe s naslovom: „Potvrda narudžbe“. Ukoliko Kupac primijeti da je unio pogrešne podatke o adresi dostave ili o naručitelju, potrebno je kontaktirati službu za korisnike na email podrska@epunjaci.hr.

Registriranim korisnicima uvijek su dostupni sveobuhvatni podaci o statusu i sadržaju narudžbe na njihovom korisničkom profilu.

Cijene proizvoda u našem webshopu izražene su u kunama sa uključenim PDV-om i vrijede isključivo u trenutku kupnje putem interneta. Webshop je zaseban kanal prodaje i cijene ne moraju nužno biti istovjetne s cijenama drugih kanala prodaje. Prodavatelj će, ukoliko neki od naručenih proizvoda Kupca nisu dostupni, obavijestiti Kupca koji u tom slučaju ima pravo otkazati narudžbu ili prihvatiti drugi rok isporuke.

U slučaju da Piraex d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti proizvod jer su smanjene zalihe naručenog proizvoda i nije ga moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti Kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se Kupac otkazati narudžbu, trgovac će Kupcu vratiti uplaćeni novac prema uvjetima iz Ugovora o kupnji na daljinu.

Ukoliko Kupac odustane od kupnje, povrat novca će se izvršiti na isti način koji je kupac platio. Piraex d.o.o. zadržava pravo na nadoknadu troškova manipulacije robom, troška dostave ili druge troškove koje su mogli nastati uslijed otkazivanja narudžbe.

Kod preuzimanja naručene robe u skladištu, račun za kupljene proizvode Kupac će dobiti prilikom preuzimanja robe, a kod dostave na kućnu adresu, račun će biti dostavljen s pošiljkom.

 1. Načini plaćanja
 1. Pouzećem (gotovinom)

Narudžbe iz webshopa moguće je platiti kuriru gotovinom, prilikom preuzimanja robe.

 1. Plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Jednokratno plaćanje u webshopu moguće je ostvariti većinom kreditnih i debitnih kartica dok je kupovina na rate moguća putem sljedećih debitnih i kreditnih kartica:

 • MASTERCARD jednokratno
 • MAESTRO, VISA jednokratno i od 2 do 36 rata bez naknade i kamate
 • AMERICAN EXPRESS jednokratno i od 2 do 24 rata bez naknade i kamate
 • DINERS jednokratno i od 2 do 36 rata bez naknade i kamate
 • MAESTRO jednokratno
 • MASTERCARD, MASTERCARD GO od 2 do 24 rate bez naknade i kamate

Plaćanje kreditnim ili debitnim karticama se vrši jednokratno ili obročno, a sam proces plaćanja zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima zaštite kartičnog plaćanja. Prilikom kartičnog plaćanja račun korisnika se tereti odmah, bez odgode. Korištenje potrošačkih kredita kao način plaćanja na webshopu nije moguć.

Plaćanje gotovinom je moguće jedino ako ste u procesu zaključivanja narudžbe u webshopu kao način plaćanja odabrali opciju „plaćanje pouzećem“.

 1. Dostava
 1. Dostava na adresu:

Narudžbe Kupaca se dostavljaju putem kurirske službe GLS Croatia na području cijele Republike Hrvatske. U pravilu, isporuke slijede drugi ili treći radni dan nakon potvrde plaćanja narudžbe.

Rok isporuke je od 2 do 10 radnih dana od zaprimanja narudžbe (u pravilu u roku od

2-4 radna dana za kontinentalnu Hrvatsku te nešto duži rok isporuke za otoke). Rokovi dostave za otoke ovise i o rasporedu trajektnih linija.

Radni dani ne obuhvaćaju subote, nedjelje i praznike. Dostava se vrši radnim danom od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 16h.

Prilikom dostave, uz dostavljene proizvode Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod, račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je Kupac pregledom pošiljke uočio da su preuzeti proizvodi bez vanjskih oštećenja. Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od 48 sati.

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt (izuzev nekih otoka gdje se roba dostavlja u trajektnu luku). Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi Kupac, već do ulaza u zgradu. Prilaz ulazu dostavnim vozilom mora biti slobodan, u suprotnom dostava se vrši do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Cijena dostave za svaku narudžbu vidljiva je prilikom prolaska kroz blagajnu webshopa.

 1. Preuzimanje robe u našem skladištu

Narudžbe koje podrazumijevaju preuzimanje u prodajnom centru moguće je platiti isključivo unaprijed, putem debitnih/kreditnih kartica ili uplatom na žiroračun.

Narudžbe napravljene na taj način biti će obrađene u periodu od ponedjeljka do petka. Naručena roba biti će spremna za preuzimanje najkasnije u roku od 3 radna dana. Nakon obrade kupac će biti obaviješten e-mailom da je roba spremna za preuzimanje u roku od 5 dana u radnom vremenu skladišta

Usluga preuzimanja u skladištu je besplatna te ju je moguće napraviti ako skladište raspolaže zalihom traženog artikla u trenutku zaključivanja narudžbe.

Piraex d.o.o. obavijestiti će kupca e-mail potvrdom kada roba bude spremna za preuzimanje. Kupac je obavezan preuzeti robu u roku od 5 dana od dana dobivanja obavijesti da je roba spremna za preuzimanje. Ukoliko kupac nije preuzeo isporuku nakon deset (10) radnih dana nakon što su E-Punjači poslali obavijest da je isporuka spremna za preuzimanje, ti isti proizvodi se mogu preprodati ili zbrinuti na drugi način bez prava na nadoknadu ili povrata kupcu.

 1. Povrati, zamjene i reklamacije
 1. Povrat robe – pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine broj 41/14, 110/15, 14/19), Kupac ima pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora ukoliko je sklopljen na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija poslovnog subjekta (kupnja putem interneta, telefona) u roku 14 dana od datuma potpisane potvrde o preuzimanju robe. U slučaju da Kupac odluči raskinuti ugovor o kupoprodaji na daljinu, može to učiniti bez navođenja razloga tako da nedvosmisleno i prije isteka roka obavijesti prodavatelja o raskidu ugovora o kupoprodaji na sljedeći način:

Putem obrasca za jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora – Obrazac za jednostrani raskid ugovora je moguće poslati poštom na adresu: Piraex d.o.o., Industrijska 21, 10431
Sveta Nedelja; povrat robe za webshop narudžbu, e-mailom na adresu: podrska@epunjaci.hr.

Ukoliko Kupac jednostrano raskine ugovor o kupoprodaji, obvezan je o vlastitom trošku dostaviti kupljene proizvode prodavatelju. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 1. Reklamacija robe

Reklamaciju pošiljke oštećene pri transportu do navedene adrese, obavezno je prijaviti prodavatelju Piraex d.o.o. u roku od 48 sati od preuzimanja pošiljke. Potrebno je poslati fotografije oštećenog proizvoda na e-mail: podrska@epunjaci.hr te kratki opis oštećenja i broj narudžbe.

Potrebno je pregledati vanjska oštećenja prilikom preuzimanja pošiljke jer svojim potpisom potvrđujete da ste pošiljku primili od kurira u neoštećenom pakiranju

 1. JAMSTVO NA PROIZVODE

E-Punjači jamče kupcu prilikom isporuke te za period od tri (3) godine nakon isporuke, da su proizvodi slobodni od materijalnih nedostataka i oštećenja, oštećenja prilikom izrade te da su u skladu sa specifikacijama izričito navedenim u dokumentaciji, osim kablova za punjenje, konektora i softvera, na njih je garancija ograničena na tri (3) mjeseca nakon dostave.

Sukladno odredbi 6.3. iz Općih uvjeta i odredbi, E-Punjači će popraviti ili zamijeniti neispravne proizvode ili nadoknaditi iznos neispravnih proizvoda ako:

 1. Kupac da pisanu obavijest tijekom jamstvenog razdoblja u roku od četrnaest (14) dana nakon što je otkrio da neki ili svi proizvodi nisu u skladu s jamstvom navedenim u odredbi 6.1. Općih uvjeta i odredbi;
 2. Kupac vrati takve proizvode E-Punjačima (na lokaciju koju određuju E-Punjači) o svom trošku i slijedi upute E-Punjača o povratu robe;
 3. E-Punjači imaju mogućnost ispitivati takve proizvode i zatražiti sve informacije od kupca za nastavak ispitivanja. E-Punjači prilikom popravka proizvoda mogu koristiti zaobilazna rješenja.

Punjači nisu odgovorni ukoliko proizvod nije u skladu s jamstvom navedenim u odredbi 6.1. ako:

 1. Kupac koristi proizvod nakon slanja pisane obavijesti ili u slučaju da ne pošalje takvu obavijest u roku od četrnaest (14) dana, kako je opisano u odredbi 6.2.;
 2. Greška nastaje jer kupac nije slijedio usmene ili pismene upute E-Punjača o skladištenju, ugradnji, puštanju u pogon, korištenju ili održavanju proizvoda (kao što je korištenje dijelova ili softvera koje nisu odobrili E-Punjači);
 3. Greška nastaje kao posljedica preinake ili prilagođavanja proizvoda prema specifikacijama kupca;
 4. Popravak ili druge intervencije proizvoda obavljaju osobe koje nisu obučene za to, protivno usmenim ili pismenim uputama E-Punjača ili s dijelovima koji nisu odobreni od strane E-Punjača;
 5. Greška nastaje kao posljedica svakodnevnog korištenja, namjerne štete ili nemara od strane kupca i/ili treće osobe ili štete od vandalizma, životinja, visokotlačnih čistača ili greške priključenog vozila.

U svim slučajevima, slijedeće usluge nisu uključene u jamstvo:

 1. Putni troškovi i troškovi rada na popravku, uključujući troškove rada na popravku, troškove na pripremnim radovima, demontaže i ponovnog sastavljanja ukoliko se popravak mora održati na mjestu ugradnje;
 2. Čišćenje, rutinsko održavanje i preventivno održavanje proizvoda, kao i nabava potrebnog alata;
 3. Ponovno pokretanje nakon što je proizvod osiguran, primjerice osiguračem, prekidačem strujnog kruga uzemljenja i slično;
 4. Svi zahvati na mjestu ugradnje, posebice ukoliko nijedan dio ne mora biti zamijenjen.
 1. Informacije o proizvodima i pripadajući grafički sadržaj

Prodavatelj zadržava pravo pogreške prilikom davanja informacija o proizvodima na web stranici. Naši djelatnici će će pokušati što točnije navesti informacije o pojedinom proizvodu. Fotografije proizvoda ne moraju nužno biti istovjetne sa stvarnim izgledom proizvoda. Cijene i uvjeti plaćanja vrijede isključivo u trenutku zaključivanja narudžbe i mogu se naknadno mijenjati bez prethodne najave.

U svakom artiklu prikazana je raspoloživost našeg skladišta. Stanje je informativnog karaktera s obzirom da su stanja zaliha promjenjiva.

 1. Pravila privatnosti

Piraex d.o.o. usmjeren je na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18).

 • Koje osobne podatke obrađujemo, zašto i na kojoj pravnoj osnovi

Obrada povezana s našim uslugama za punjenje

Upravljanje računom – nakon što izradite korisnički račun, koristimo osobne podatke koje ste nam pružili kako bi postavili i održavali Vaš račun. Ovo je potrebno kako bi ispunjavali uvjete iz sklopljenog ugovora s Vama. Ako ste odlučili da je Vaša GPS lokacija vidljiva na karti te osobne podatke obrađujemo na temelju Vaše privole.

Punjenje na javnoj punionici koristeći karticu za punjenje – ako ste omogućili roaming na našoj platformi (usluga koja omogućuje punjenje EVBox karticom za punjenje na javnim punionicama povezanima s EVBox mrežom), obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. jedinstveni broj punionice;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju punionice na kojoj ste punili;

Punjenje na vlastitoj EVBox stanici za punjenje – Naše punionice su povezane (s našom platformom), što nam omogućuje da Vam pružimo dodatne usluge i podršku te se isporučuju s EVBox karticom za punjenje. U skladu s Vašom registracijom EVBox stanice na našoj platformi, obradit ćemo sljedeće osobne podatke:

 1. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. jedinstveni broj punionice;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju Vaše punionice;
 5. datoteke sa zapisima koje sadrže servisne podatke Vaše punionice i sesije punjenja;
 6. Vaše osobne podatke potrebne za registraciju na našoj platformi.

Obrada je nužna aktivnost kako bi ispunili naše obaveze prama Vama.

* Ako punionica nije povezana, ne obrađujemo osobne podatke

Punjenje na EVBox stanici za punjenje koristeći EVBox karticu za punjenje dostavljenu od treće osobe – moguće da Vam poslodavac, poslovni partner, vlasnik stana ili drugi pojedinac dostavi karticu za punjenje tako da možete puniti na njihovoj EVBox stanici za punjenje i/ili bilo kojoj stanici za punjenje povezanoj s EVBox mrežom. U tu svrhu obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. jedinstveni broj stanice za punjenje;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 5. vaše ime, ako ga je registrirao vlasnik kartice;
 6. vaše bankovne podatke, ako ih je vlasnik kartice registrirao u svrhu izdavanja fakture za sesiju punjenja;

Punjenje na EVBox stanici za punjenje pomoću nečije druge eMSP kartice za punjenje – ako posjedujete karticu za punjenje drugog pružatelja usluge eMobilnosti (eMSP), što Vam omogućuje punjenje na EVBox stanici za punjenje, obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. broj potvrde autentičnosti;
 2. jedinstveni broj kartice za punjenje;
 3. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 4. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 5. naziv eMSP-a;
 6. broj transakcije;

Ova aktivnost obrade nužna je za ispunjavanje ugovora u okviru kojeg ste stranka (onoga kojeg ste sklopili sa svojim eMSP-om). Vaš eMSP ima svoje razloge za obradu Vaših osobnih podataka; u slučaju dodatnih pitanja molimo da ih kontaktirate.

Punjenje na EVBox stanici za punjenje s ad-hoc plaćanjem – ako koristite ad-hoc plaćanje na našim stanicama za punjenje obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 2. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 3. broj transakcije;
 4. potvrdu plaćanja – pružatelj platnih usluga jest taj koji obrađuje pojedinosti Vašeg bankovnog računa (u slučaju da želite saznati više o toj obradi, molimo da provjerite njihova pravila zaštite privatnosti).

Ova aktivnost obrade je nužna za ispunjavanje našeg ugovora s Vama.

U slučaju da koristite uslugu ad-hoc plaćanja drugog e-MSP-a na EVBox stanici za punjenje, obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 1. broj potvrde autentičnosti;
 2. pojedinosti o Vašoj sesiji punjenja;
 3. lokaciju stanice za punjenje na kojoj ste punili;
 4. naziv eMSP-a;
 5. broj transakcije.

Ova aktivnost je nužna za ispunjenje ugovornih obveza u ugovoru kojeg ste stranka (ugovora koji ste sklopili s Vašim e-MSP-om).

EVBox ponude – ako nam Vi ili jedan od naših poslovnih partnera pruži Vaše osobne podatke (putem web-stranice, e-pošte, telefona, osobno ili na bilo koji drugi način), pohranjujemo Vaš zahtjev i koristimo te osobne podatke kako bismo Vam se javili i dali Vam ponudu za proizvode i/ili usluge koje Vas zanimaju. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade jest da na Vaš zahtjev poduzmemo korake prije sklapanja ugovra ili Vaše privole. Te podatke možemo prenijeti jednom od naših poslovnih partnera u slučaju da smatramo da Vam može pružiti bolju uslugu. U tom slučaju Vaši osobni podaci obrađuju se u okviru pravila o zaštiti privatnosti tog poslovnog partnera.

Kupnja EVBox stanice za punjenje ili pribora za punjenje – koristimo osobne podatke koje nam pružite za isporuku proizvoda i ako je to u okviru našeg sporazuma, za pružanje povezanih usluga (instalacija). U slučaju da imamo poslovne partnere za obavljanje tih usluga, tada možemo podijeliti te informacije s njima. Ova aktivnost obrade je nužna za ispunjenje naših ugovornih obveza s Vama.

Registracija Vaše EVBox stanice za punjenje i/ili kartice za punjenje – registracija je nužna kako bismo Vam mogli pružiti ugovorene usluge upravljanja punjenjem. Osobni podaci koje obrađujemo u tu svrhu su:

 1. Jednistveni broj kartice punjenja;
 2. Jedinstveni broj stanice za punjenje;
 3. Lokaciju Vaše stanice za punjenje;
 4. Datoteke sa zapisima koje sadrže servisne podatke o Vašoj stanici za punjenje te u slučaju roaminga podatke o sesijama punjenja upravljačkih programa vozila koja koriste Vašu stanicu za punjenje;
 5. Osobne podatke potrebne za registraciju na našoj platformi.

Ova aktivnost obrade je nužna za ispunjavanje naših ugovornih obveza prema Vama.

Usluga jamstva i održavanja – koristimo sljedeće osobne podatke:

 1. Jedinstveni broj kartice za punjenje;
 2. Izvješća o puštanju u rad dostavljena od jednog od naših neovisnih partnera koji pruža uslugu u naše ime;
 3. Lokaciju Vaše stanice za punjenje;
 4. Datoteke sa zapisima koje sadrže servisne podatke o Vašoj stanici za punjenje te u slučaju roaminga podatke o sesijama punjenja upravljačkih programa vozila koja koriste Vašu stanicu za punjenje;
 5. Osobne podatke koje nam pružate na bilo koji način, primjerice poziv, e-pošta.

Koristimo mrežu neovisnih partnera za pružanje usluga, pa Vaš zahtjev možemo proslijediti nekome od njih za pružanje određene usluge.

Dodatno, koristimo broj Vaše stanice za punjenje kako bismo Vam pružili redovna ažuriranja upravljačkog softvera.

Ova aktivnost obrade je nužna kako bismo ispunjavali naše ugovorne obveze prema Vama.

 • Obrada povezana s drugim interakcijama

Naplata i administracija – Za bilo koju plativu uslugu, koristimo one osobne podatke koje nam dostavite u svrhu fakturiranja. Te ćemo osobne podatke koristiti i za vođenje ažurirane dokumentacije. Ova obrada aktivnost je nužna za ispunjavanje naših ugovornih obveza prema Vama i poštivanje zakonske obveze (vođenje dokumentacije).

Kontakt s Vama – kada nas kontaktirate, npr. putem nekog obrasca na našoj web-stranici, ako nas nazovete, mi kontaktiramo Vas, npr. kako bismo Vas informirali o određenim ažuriranjima, koristimo Vaše osobne podatke za tekuće poslovanje i odgovaranje na Vaše zahtjeve. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade je ugovor s Vama ili da na Vaš zahtjev poduzmemo korake prije sklapanja ugovora.

Pravne svrhe – ponekad moramo koristiti Vaše osobne podatke za rješavanje zahtjeva o štetama, za pridržavanje važećih zakona ili zahtjeva za pridržavanje zakona. Ova aktivnost obrade je u našem interesu i provodi se u svrhu pridržavanja zakonskih obveza.

Marketing i promocije – Ako ste pristali primati obavijesti od nas ili ako ste EVBox partner ili kupac, možemo Vas kontaktirati radi promocije naših sličnih proizvoda i/ili usluga, pozivati vas na određene događaje i informirati Vas o najnovijim aktivnostima i vijestima. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade je ili Vaš pristanak ili naš pravni interes. Ovu uslugu možete jednostavno isključiti klikom na gumb otkazivanja pretplate koji se nalazi u našim promotivnim e-porukama ili slanjem riječi „Odjava“ u odgovoru na poslanu e-poruku.

Online ankete – Povremeno Vas možemo zamoliti da sudjelujete u anketama koje nam omogućuju da unaprijedimo naše ponude i usluge. U takvom slučaju podatke koje nam pružite koristimo isključivo u tu svrhu te ih možemo podijeliti s našim partnerom za provedbu ankete u tu svrhu.

Poboljšanje kvalitete – Datoteke sa zapisima povezanih stanica za punjenje sadrže vrijedne informacije za nas kako bismo unaprijedili kvalitetu naših ponuda. U tu svrhu koristimo informacije sadržane u tim datotekama sa zapisima. Osobni podaci koje obrađujemo u tu svrhu servisni su podaci o stanicama za punjenje povezanima s našom platformom i sesijama punjenja  vozača električnih vozila koji koriste stanice za punjenje unutar EVBox mreže. Pravna osnova za aktivnost obrade jest da je ona u našem legitimnom interesu jer nam je cilj konstantno poboljšanje naših ponuda te nam je ključno koristiti te statističke podatke.

Zapošljavanje – U slučaju da se prijavite za jednu od naših pozicija, obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo procijenili jeste li prikladni za određenu poziciju. Pravna osnova za ovu aktivnost obrade je naš legitimni interes, jer trebamo procijeniti kako nam možete pomoći da ubrzamo prijelaz prema  nultim razinama emisija. Osobni podaci koje obrađujemo u tu svrhu:

 1. Podaci javnih tijela;
 2. Informacije putem preporuka;
 3. Informacije skupljene tijekom razgovora;
 4. Osobne podatke iz javnog dijela Vaših računa na društvenim mrežama;
 5. Osobne podatke koje nam Vi pružite.

Osobne podatke koristimo samo u svrhu procjene prikladnosti za zapošljavanje.

U postupku prijave pitati ćemo Vas možemo li Vam se obratiti u slučaju budućih zapošljavanja te čuvati podatke u evidenciji unutar razdoblja od jedne godine. U svakom trenutku možete povući privolu danu u ove svrhe.

U slučaju da Vaša prijava bude uspješna, imamo legitiman interes da i dalje obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo Vamo mogli dati ponudu, te ovisno o Vašoj odluci stupiti u radni odnos s Vama i zaželjeti Vam dobrodošlicu u našu tvrtku.

 • S kim dijelimo Vaše osobne podatke?

U slučaju da dio naših usluga obavlja naš partner, imamo legitiman interes za dijeljenje osobnih podataka s partnerom kako bi izvršio uslugu sukladno Vašem zahtjevu i interesu.

Također koristimo pouzdane pružatelje usluga kako bi nam pružili uslugu u odnosu na obradu Vaših osobnih podataka. Primjerice, osobne podatke pohranjujemo kod vanjskog pružatelja usluga internet hostinga i koristimo pružatelja platnih usluga kako bismo olakšali ad-hoc plaćanja.

Osim toga, možemo podijeli Vaše osobne podatke s našim poslovnim partnerima, primjerice s vašim eMSP-om ako na EVBox stanici za punjenje punite pomoću njihove kartice za punjenje.

U mjeri u kojoj je to propisano zakonom, propisom ili sudskim nalogom, možemo otkriti Vaše osobne podatke u skladu s tim zakonom, propisom ili sudskim nalogom.

 • Međunarodni prijenosi

Vaše osobne podatke možemo prenijeti tvrtci ili trećoj strani koja se nalazi izvan Europske unije ili Europskog gospodarskog prostora. Ako ta zemlja prema svom zakonodavstvu ne pruža odgovarajuću razinu zaštite koju predviđa Europska komisija, osigurali smo tu razinu kroz ugovaranje dodatnih zaštitnih mjera putem Standardnih klauzula o zaštiti podataka, donesenih od strane Europske komisije. Popis zemalja koje su osigurale odgovarajuću razinu zaštite koju predviđa Europska komisija možete pronaći na web-stranici https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_en. Alternativno, možemo Vas tražiti izričitu privolu na predloženi prijenos. Također možete zatražiti primjerak Standardnih klauzula o zaštiti podataka tako da nam pošaljete e-poruku navodeći razlog Vašeg zahtjeva.

 • Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke?

Kad je to moguće, postavili smo određeni vremenski period za čuvanje Vaših osobnih podataka. Ta vremenska razdoblja čuvanja navedena su u nastavku te će se priopćiti Vama ili u trenutku obrade ili prije nego počnemo obrađivati Vaše osobne podatke.

Ako ne možemo primijeniti utvrđena razdoblja čuvanja, navodimo kriterije koje koristimo za određivanje razdoblja čuvanja.

Određena razdoblja čuvanja

Naplata i vođenje dokumentacije za bilo koju od naših ponuda – čuvamo Vaše osobne podatke koji se po zakonu moraju čuvati u razdoblju 7 godina ili duže ukoliko je traženo prema određenom zakonu.

Marketing i promocije – čuvamo Vaše osobne podatke sve dok ste pretplaćeni ili dok ne otkažemo našu uslugu biltena. Možete jednostavno i otkazati uslugu primanja biltena klikom na gumb otkazivanja pretplate koji se nalazi u poruci e-pošte.

Zapošljavanje – U slučaju da je prijava za posao uspješna, pohranit ćemo Vaše osobne podatke našu bazu podataka te ih čuvati u skladu s određenim vremenskim razdobljima predviđenim u pravilima zaštite podataka.

U slučaju da je prijava za posao neuspješna, zadržati ćemo Vaše osobne podatke najviše 4 tjedna nakon završetka procesa zapošljavanja.

U slučaju Vašeg pristanka da osobne podatke čuvamo za buduće mogućnosti zapošljavanja, čuvat ćemo ih najviše godinu dana nakon završetka postupka zapošljavanja.

Kriteriji za određivanje razdoblja čuvanja

Za određivanje razdoblja čuvanja koristima sljedeće kriterije:

 1. Procjenu Vaših temeljnih prava i sloboda;
 2. Svrhu/svrhe obrade Vaših osobnih podataka. Nećemo čuvati Vaše osobne podatke duže nego što je potrebno za svrhu u koju smo ih prikupili;
 3. Procjena rizika i troškova povezanih s čuvanjem Vaših osobnih podataka;
 4. Zakonska osnova za čuvanje osobnih podataka;
 5. Opseg i kontekst obrade Vaših osobnih podataka;
 6. Druge relevantne okolnosti.

Vaše osobne podatke držat ćemo u skladu s važećim  pravom i provoditi periodične preglede osobnih podataka koji se čuvaju.

 • Vaša prava koja se tiču naše obrade Vaših osobnih podataka

Imate određena zakonska prava o kojima Vas želimo obavijestiti.

Pristup – imate pravo biti obaviješteni obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne i pravo na povezane informacije o obradi.

Povlačenje privole – ukoliko ste nam dali privolu za obradu Vaših osobnih podataka, imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku. Svoju privolu možete povući otkazivanjem pretplate na uslugu na koju ste se pretplatili ili slanjem e-pošte na našu adresu. Nakon toga ćemo trajno ukloniti Vaše podatke iz naše baze podataka.

Prenosivost podataka – možete prenijeti Vaše osobne podatke drugom pružatelju usluge.

Podnošenje pritužbe – Imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu u zemlji Vašeg prebivališta o načinu obrade Vaših osobnih podataka. Kompletan popis nadzornih tijela možete pronaći na web-stranici https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en.

Ispravak – imate pravo na ispravak i dopunu Vaših osobnih podataka bez nepotrebenog odgađanja. Ako ste kod nas izradili korisnički račun, imate mogućnost sami obaviti ispravak ili dopunu.

Ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka na temelju određenih osnova. One su:

 • vrijeme da provjerimo točnost Vaših osobnih podataka na Vaš zahtjev;
 • umjesto brisanja nezakonite obrade, zahtijevate ograničenje uporabe;
 • nama više nisu potrebni Vaši osobni podaci, ali su potrebni Vama u sudskim postupcima;
 • provjeravamo jesu li naši legitimni razlozi nadjačali Vaš prigovor na obradu.

Pravo na brisanje podataka – Imate pravo da Vaše osobne podatke izbrišemo bez odgađanja. To pravo je ograničeno na određene razloge, primjerice ako ste povukli svoj pristanak ili ako ulažete prigovor i ne postoje jači legitimni razlozi za daljnju obradu. Ako imate korisnički račun, u nekim slučajevima imate mogućnost da sami izbrišete svoj račun, a u tom slučaju se svi Vaši osobni podaci trajno brišu.

Pravo na prigovor – Imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti na našu obradu Vaših osobnih podataka ako je takva obrada:

 • utemeljena na našem legitimnom interesu (uključujući našu izradu Vašeg profila na temelju Vaše privole);
 • u svrhu izravnog marketinga;
 • ako je potrebna za obavljanje dužnosti koja se obavlja u javnom interesu ili izvršavanje dužnosti službenog tijela koja nam je povjerena. Prestati ćemo obrađivati Vaše osobne podatke na temelju Vašeg prigovora, osim ako ne dokažemo uvjerljive legitimne razloge koji nadjačavaju Vaše interese, prava i slobode.
 • Ostvarivanje Vaših prava, kontakt i druge važne informacije

Ako želite ostvariti neka od svojih prava ili imate pitanja u vezi Pravila o zaštiti privatnosti, kontaktirajte nas putem e-pošte ili nam pošaljite pismeni upit na adresu:

Piraex d.o.o.

Industrijska ulica 21

10431 Sveta Nedelja

e-mail: zastitaprivatnosti@epunjaci.hr

U tom slučaju Vas možemo tražiti da ispunite obrazac. Zatim ćemo Vas obavijestiti o postupku rukovanja Vašim zahtjevom.

 • Promjene ovih Pravila zaštite privatnosti

U slučaju da izmijenimo ova Pravila zaštite privatnosti, objaviti ćemo to na našoj web-stranici s revidiranim datumom objave i ako je primjenjivo i moguće, obavijestiti Vas o promijenjenim Pravilima putem Vašeg korisničkog računa.

 1. Kolačići na internet stranicama epunjaci.hr

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj mrežnoj stranici i kako ste koristili njezine različite dijelove radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumjeli na koji način korisnici koriste našu mrežnu stranicu.

Kako bi održavali mrežnu stranicu i osigurali njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, Piraex d.o.o. koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”. Kolačići su male datoteke koje dostavljamo na Vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu mrežnu stranicu i pregledavati rezultate koji su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima Vas i druge posjetitelje naše mrežne stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/2018/10/rsz_1rsz_e-punjači_square_.png

O NAMA

Piraex je vodeća tvrtka u Hrvatskoj za opremanje benzinskih postaja koja je svoju reputaciju sagradila kroz 25 godina uspješnog rada na tržištu.
Tečaj: 1€ = 7.53450 kn

KARTIČNO PLAĆANJE

https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/visa-resize.png
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/premium-visa-resize.png
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/mastercard-resize.png
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/maestro-card-resize.png
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/diners-card-resize.png
https://epunjaci.hr/wp-content/uploads/discover-resize.png

Izrada web stranica – NymphByte