Harmony Energy – najveći europski sustav baterija priključen na britansku mrežu

studeni 24, 2022by ivona

Projekt Pillswood od 98MW, koji je razvio Harmony Energy Income Trust, a kojime upravlja Tesla, pušten je u rad prije planiranog vremena s obje faze A i B koje će se energizirati ovog mjeseca.

Skladište, smješteno u Hullu, koristi Teslin dvosatni Megapack sustav i ima kapacitet pohrane čak 196 MWh električne energije u jednom ciklusu. Prvotno je bilo planirano da se postavi na mrežu u dvije faze u prosincu 2022. i ožujku 2023. godine, međutim planovi su ubrzani u nastojanju da se podrži National Grid u pružanju stabilnosti opskrbe električnom energijom UK-a.

Peter Kavanagh, direktor Harmony Energyja nazvao je projekt “najvećim takve vrste u Europi po energetskom kapacitetu“.

Autobidder, Teslina platforma za algoritamsko trgovanje, upravljat će projektom nakon kontinuiranog uspjeha u upravljanju Harmonyjeva dva postojeća projekta skladištenja baterija, Hole Bay i Contego, tijekom posljednje dvije godine, koai su oba razvijena u suradnji s FRV-om.

Kada je raspravljao o odluci da se objavi datum uživo na stranici, Kavanagh je izjavio: „Svi dionici prepoznali su važnost postizanja napajanja za ovaj projekt prije zime i željeli bismo zahvaliti Tesli, G2 Energy i Northern Powergrid na njihovim naporima u isporuci projekta prije roka unatoč vrlo izazovnom geopolitičkom i globalnom okruženju opskrbnog lanca.”

Harmony je nastavio upotpunjavati svoj rastući portfelj. Ranije ovog mjeseca tvrtka je dobila jednoglasno odobrenje za svoje planove za izgradnju solarne farme od 40 MW u Sjevernom Yorkshireu.